Следва

Кажи ни за коя точка пътуваш и ние ще направим живота ти по-цветен!

Мъжът Овен - астро-наръчник за прелъстяване

Как да ги обичаме, как по-добре да ги разбираме, за какво да не им се сърдим и защо някои на пръв поглед необясними неща всъщност са съвсем обясними, ако ги погледнем през ученото око на астролога.

Astro преди 7 години

Стартирахме една специална поредица, в която кратко, но достатъчно красноречиво ще направим астрологична дисекция на любимите мъже. И след като разнищихме мъжът Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби идва ред на Овен, с който трябваше да започнем, но решихме да приключим!
Как да ги обичаме, как по-добре да ги разбираме, за какво да не им се сърдим и защо някои на пръв поглед необясними неща всъщност са съвсем обясними, ако ги погледнем през ученото око на астролога.

Мъжът-Овен може да ви порази със страст и студенина. Той постоянно прелива от идеи и творческа енергия. Да вървиш наравно с него е изморително, но е необходимо, тъй като той има способността да ви зареже без да поглежда назад. Мъжът-Овен може да изглежда по-млад, отколкото е в действителност. Той остарява доста късно.

Овенът е нетърпелив, храбър и уверен в себе си, винаги устремен напред, щедър, съчувства дори на непознати, но в същото време може да бъде доста непоносим, егоистичен и взискателен, ако не се осъществят неговите желания. Когато става дума за любов, той се раздава докрай, уверен, че това е истинската любов, която никой друг не е имал. Ако любовта си отиде, той първо се опитва да я спаси и едва след това търси нова любима. Всеки път той се надява, че неговата любов е единствената.

Това са много страстни хора в любовта. Мъжът-Овен е идеалист, склонен към сантименталност, способен е напълно да се отдаде, въпреки че може външно да не проявява своите чувства, темперамент и страст. Неговото спокойно поведение е маска, прикриваща горящото му от любов сърце. Мъжът-Овен е много верен, когато наистина е влюбен, той е честен в любовта и в отношенията с жените. Неговият идеализъм само го потвърждава. Лекият флирт не се отнася към неговите навици. Той се стреми към любов, за която е чел в романите. Мъжът-Овен обича романтично и изисква същото и от любимата си. Не е необходимо да му показвате как се привеждате в порядък - нокти, коса, лице... Неговият принцип е, че една принцеса не трябва да се държи по този начин. Вие трябва да бъдете перфектни. Ако му подхождате във всичко, няма да ви изневерява - той не умее да се занимава с няколко жени наведнъж. Това не се вписва в неговите представи.
Решението да приключи дадена връзка идва в него, преди да се влюби отново. И той ще ви направи достатъчно намеци, че е необходимо да се сложи край на отношенията. Мъжът-Овен не умее да се преструва. Това ще ви подскаже, че краят наближава. Не бъдете скучни, безинтересни, твърде плахи. Трудно ще го убедите, че сте по-добри от другите, но не спирайте да се опитвате.

Мъжът-Овен никога не се признава за виновен. След раздяла, може да започне нови отношения с вас, но ще трябва много да се стараете. Не може да му изневерявате, защото веднага ще ви напусне. Той няма да ви прости дори интересът към други мъже. Мъжът-Овен трябва да бъде първи във всичко. Неговият собственически интерес и ревност са доста крайни (в това отстъпва само на Лъва). Мъжът-Овен може да общува и с други жени, той изисква пълна свобода, която вие никога няма да имате. Той ще ви постави на пиедестал, но не се опитвайте да слизате от него. Мъжът-Овен е истински бунтар. Отрича всяка власт над себе си, смята, че превъзхожда другите. Той не понася ръководството, само той може да „дава тон“. Но зад неговото външно агресивно и самоуверено поведение се крие комплекс за малоценност, който никога няма да признае. Поради това е необходимо постоянно да го подкрепяте, тогава ще постигнете успех.
Не допускайте грешката да се сближавате с враговете му, не се опитвайте да бъдете справедливи, без да го подкрепяте, ако той не е прав. Вие трябва да обичате това, което той обича, да мразите това, което той мрази. Той изисква безпрекословна вярност, такава, каквато сам дава - това е неговото кредо. Ако той не ви допада - потърсете друг мъж. В неговата натура няма хитрост. Ледът и тъгата в гласа и държането му веднага ще ви подскаже, че всичко е свършило. Той не обича да играе. Не се привързвайте към него, не изразявайте своите чувства, докато не се убедите, че страстта е взаимна. Най-бързият начин да го загубите е първи да заговорите за чувствата си - той трябва да бъде лидер и в това, както и във всичко останало. Но, когато любовта е взаимна не бъдете твърде студени, в противен случай той ще потърси нежност на страни.

Любовта с Мъж-Овен никак не е лесна – трябва хем да тичате след него, хем да не бягате твърде надалеч, да сте малко загадъчни и в същото време да знае, че го обичате. Към добрите му качества, можем да отнесем това, че той първи ще се извини, ще бъде винаги до вас, ако сте болни и нещастни, ще харчи лесно за вас пари. Той винаги може да ви каже комплимент. Мъжът-Овен е добър и приятен събеседник. Но може лесно да избухне заради дреболии, макар че бързо му минава.
Ако е увлечен от някаква идея, трябва да изчакате да мине този период. Той иска да бъде вашия единствен свят и страст, ще ви позволи да узнаете за неговите интереси и да ги споделяте. Мъжът-Овен смята, че неговата жена трябва да бъде свръх женствена, но в същото време тя трябва да притежава и мъжки качества, например известна независимост. Той обича да го хвалят, но не с робско преклонение.

Мъжът-Овен може да бъде жесток, но се надява, че вие ще можете да му простите. Той винаги доминира вкъщи или ви напуска - не търпи никакви забележки по свой адрес. За него е важно да държи „кесията с парите“ в ръцете си. Той трябва да се разпорежда с всичко, но не е алчен. Към децата Мъжът-Овен се отнася добре, за такъв баща можеш само да си мечтаеш.
Поддържайте неговата независимост, но се старайте тактично да обуздаете неговата импулсивност. Не е в природата му да се подчинява, не унищожавайте това мъжко качеството, но и не губете своята индивидуалност. Вашите постижения не трябва да засенчват неговите успехи!

 

More Astro