Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 08.08 - 14.08

Скука, но иначе сте заедно?! Хвани началото на края в отношенията ви

Скуката в отношенията е тема, позната на мнозина. Ние живеем в епохата на т.нар. "общество на еднократните неща", когато ни е по-лесно да придобием нещо ново, отколкото да...

Health преди 7 години

Скуката в отношенията е тема, позната на мнозина. Ние живеем в епохата на т.нар. "общество на еднократните неща", когато ни е по-лесно да придобием нещо ново, отколкото да поправим старото. За съжаление тази психология се пренася и върху отношенията.

Съвременният свят, със своето разнообразие от възможности и лесен достъп до това, което искаме, сякаш несъзнателно ни диктува, че ние заслужаваме най-доброто и всяко неудовлетворение на нашите потребности застрашава нашето щастие. Медиите, социалните мрежи, рекламата - всички ни налагат една и съща парадигма: животът е един и трябва да получим най-доброто от него. Много често подобен мироглед важи и за личните отношения.

Често причина за скуката стават високите очаквания. Влюбвайки се, ние сме склонни да виждаме партньора си по-добър, отколкото е той всъщност, несъзнателно го идеализираме. Но постепенно този образ започва да се руши, а заедно с него и образът на идеалния свят, който би трябвало да ни дадат тези отношения. Възникналото разочарование и неудовлетвореност пораждат скука. Случва се при някои двойки, партньорите взаимно да се контролират и при всички назряващи конфликти да се опитват да изгладят противоречията. Избягването на кавгите, обсъждането на чувствата и емоциите може да доведе до установяване на гладки повърхностни отношения, постепенно преливащи в скучни.

Най-често, скуката - това е сигнал: "Нещо се е променило и ние вече не гледаме на света така, както преди". Двойките, в които наистина съществува дълбока нежна привързаност, ще възприемат скуката по-скоро като стимул за обновление, призив за по-активни действия, способни да изведат отношенията на ново ниво.

Обаче този проблем може да бъде решен само чрез съвместни усилия. И двамата партньори трябва да поговорят за това, какво се е променило в отношенията им, защо са загубили предишната жизненост и наситеност? Може би е достатъчна само една малка промяна, например, да си обърнат повече внимание, да се намери обща кауза, да се предприеме съвместно пътуване. За всяка двойка решението на тази "творческа" задача ще бъде индивидуално.

Мисли за изневяра и смяна на партньора често завладяват хората, които прехвърлят отговорността за собственото си щастие на своята втора половинка. Ако партньорът по някаква причина престане да бъде източник на това щастие, възникват мисли за това, необходимо ли е да се продължи тази връзка? Тази нагласа често води до задънена улица. Само тези, които са способни да поемат отговорността за собственото си щастие, могат да изградят едни здрави и щастливи отношения.

Само хората, които не изпадат в илюзии за това, че един ден ще се срещнат красив принц или принцеса, които ще преобразят живота им, могат да бъдат щастливи и да изпълнят с това щастие и любимия човек. Често такива илюзии имат опустошително въздействие върху отношенията на двойката. Приемането на партньора от самото начало такъв, какъвто е, може да ни предпази от чувството на неудовлетвореност и да ни позволи да градим щастливи, доверени отношения.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.