Следва

Когато кожата на лицето говори повече от лекаря

По ръба на бръснача. Мъжете и тънкостите в бръсненето

Никой не си пада по досадното бръснене всеки ден. Мъжете се изнервят, дразнят се, особено ако не искат никаква брадичка...

Hair преди 7 години

Никой не си пада по досадното бръснене всеки ден. Мъжете се изнервят, дразнят се, особено ако не искат никаква брадичка. Тези, които харесват добре поддържаната малка брадичка, пък се дразнят от факта, че тя бързо пораства.

Нормалното бръснене в последната минута е лесна работа: брадата се намазва обилно с крем или пяна и след минута се минава неколкократно с бръснач, докато не изчезнат наболите косъмчета. Доброто и качествено бръснене обаче изисва малко повече усилия...
Дори и един мъж да се бръсне от десетилетия, рядко го прави правилно, по най-добрия и щадящ кожата на лицето начин, поради липса на време. А времето, необходимо, за да се спести ненужно насилие над кожата, е около 10 минути.
Нека приемем, че средностатистическият мъж предприема първите си стъпки в бръсненето на възраст 13-14 години и продължава този ритуал докато навърши 85; като вземем под внимание и факта, че мъжът отделя около 5 минути за това занимание, простата сметка показва, че над 6 месеца от живота си мъжете отделят за бръснене! Проучване, направено от Международния Институт по кожни проблеми (International Dermal Institute), показва, че 79% от мъжете споделят, че имат поне един проблем на кожата на лицето, но много малка част от тях отдава това на бръсненето или на избора на продукти (кремове, гелове, лосиони и др.), които го съпътстват.

Ето как става:
1. Намокрете лицето с топла вода и използвайте глицерин, хубав сапун или паста.
2. Вземете бръснача и го насочете под ъгъл от 30 градуса към повърхността на кожата. Бръснете с дълги, бавни движения. Започнете от бузите си и плавно преминавайте към горната устна, брадичката и шията.
3. Сменяйте ръцете в момента, когато смените и страната на лицето. С дясната ръка бръснете лявата част на лицето и обратното. Използвайте свободната си ръка, за да държите кожата си опъната.
4. Ако случайно се порежете, напръскайте лицето със студена вода, за да се "стегнат" капилярите. Ако кървенето не спре, използвайте кръвоспиращ молив, който съсирва кръвта.
5. След като приключите с бръсненето, изплакнете и подсушете. Вместо силен афтършейв, по-добре използвайте подходящ за кожата ви овлажнител.

 

И тъй като хипстър трендът все още е доста актуален, питаме нежния пол как харесва повече - с брадичка или гладко обръснат?


 

Анкета

Предпочиташ лицето на мъжа да е:

 Предпочиташ лицето на мъжа да е:

More Hair