Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата от Олимпиадата + няколко безумни фешън изцепки

Мъжки стил урок на седмицата: Минимализъм посред лято

null

All fashion преди 7 години

Лятото е кошмар за всеки минималист. Улиците експлодират от цветове, флорални и хавайски принтове, фестивални  мотиви и какво ли още не, а минимализмът сякаш се губи безследно в цялата тази цветна върволица.

През зимата наслояването на дължини кара дори тъмните цветове да изпъкват, но когато разполагаш единствено с шорти и тениска, добрият стайлинг става поне с една идея по-труден. И точно затова днес взимаме назаем откъси от интервю с Ник Илай, главен дизайнер на мъжко облекло в Asos, който да разкаже как да съживим минимализма в мъжкия стил при температури 30+...


Разнообрази палитрата

Минимализъм не се равнява на скука. "Лятото е цветен сезон," разказва Ник Илай, "но под цвят, разбирайте каки, сиво, бежово, ръжда и бледорозово. Тези земни тонове се появиха във всяка една колекция - от Calvin Klein до Alexander Wang, а и освен това са лесни за миксиране."



Остави ежедневните дрехи семпли

"Летните месеци са перфектни за минималистична визия. Не е нужно да е сложно, всичко се постига с тишърт с добра кройка, хубави шорти, бели кецове и стилни слънчеви очила."

Желателно е материите да са естествени като памук и лен, за да се избегнат следите от пот по тялото.



Експериментирай със свободни кройки

Когато принтовете остават настрана, обръщаме внимание на кройките. Свободни, неструктурирани панталони и сака присъстват в изобилие за лято 2016. Тук обаче отново тъмните тонове остават на заден план, заместват ги светлосиво, пясъчно и зелено. Също така, ако е възможно, замени ризата със свободна тениска.

Заиграй се с материите

Вземи нагледен урок от зимния гардероб: липсата на цвят се компенсира с контраст на материите: плетена риза се комбинира с ленени панталони или обратното, като резултатът е винаги интересен. Други подобни комбинации, които си заслужават да се пробват са: джогър панталони с ленен тишърт; найлон трак яке над плетено поло. Ако контрастът между материите е прекалено силен, звученето лесно се уравновесява с монохромни тонове, които са винаги добър вариант.

Използвай аксесоарите пестеливо

Правилният чифт слънчеви очила или пък едва забележимият сребърен проблясък на китката правят чудеса със семплите тишърт и шорти. Изчистените форми в контрастиращи цветове са добра идея: на белия аутфит златният часовник му стои прекрасно; а на преобладаващото каки, кафявата рамка очила е точно в десетката.





 

More All fashion