Следва

Dare U: Брокатени устни

Когато кожата на лицето говори повече от лекаря

Още от тийнейджърските ти години всички те уверяват, че когато преминеш през пубертета, кожата ти ще се изчисти, а пъпките и черните точки ще бъдат просто лош спомен и някоя друга кофти снимка. 

Hair преди 7 години

Още от тийнейджърските ти години всички те уверяват, че когато преминеш през пубертета, кожата ти ще се изчисти, а пъпките и черните точки ще бъдат просто лош спомен и някоя друга кофти снимка.
Е, не всичко винаги върви „по план”: дори след този период на много хора продължават да се появяват не едно и две несъвършенства по лицето, а факторите за това също са не малко.

Експертите обаче са категорични, че кожата „говори” свой език. Всички петънца, пъпчици, черни точки и прочие са начинът кожата ти да комуникира с теб: „Спри да ме стискаш, а после да ме запушваш с коректор”, например.

Тайната се крие в това да декодираш посланията, които кожата ти оставя ежедневно. Как? Просто се вгледай в местата, на които обикновено се появяват несъвършенствата. Това е показно за много неща.

Какво означават пъпчиците между веждите?
Проблемите там сочат, че си под стрес (или, разбира се, в пубертета). Когато си под напрежение, T-зоната ти се омазнява, порите се запушват и воала! Ето ги и тях – нежеланите пъпчици, които пък те стресират още повече. Ужасно, нали? Изводът е, че се лишаваш от така наречения „здравословен егоизъм”. Грижи се за себе си, карай го по-спокойно и ще изглеждаш страхотно, гарантираме!

Как да разбираме пъпките на челото?
Тук вече говорим за отношенията ти с храната. За съжаление, тези от нас, които си похапват често пържено, мазничко и бързо (като бургера на крак след работа), определено се сдобиват с „компания” на челото.

Какво ти казват несъвършенствата около слепоочията?
Това в повечето случаи се получава от дехидратация. Проблемът може да се реши лесно, като пиеш много вода и намалиш солта и кофеина за известно време.

Каква е причината за изпъпчването по бузите?
Телефонът ти е огромен виновник за това. Множеството бактерии, които живеят щастливо на екрана, са същински вредители за чистата кожа. Помисли си само на какви места попада тази неделима от теб вещ – в чантата, на бюрото, в джоба и какви ли не мръсни повърхности пренасяш чрез него на лицето си.
Разбира се, проблемът може да се корени и в приема на много захар, прекаляване с месото или млечните продукти. Също така, огромно влияние за пъпките по бузите оказва и пушенето. Ако ти и цигарата си „общувате” редовно, то тогава нямаш особено много късмет – чао, чао, чиста кожа!

Ако проблемната зона е брадичката…
Изпъпчването на това място е често свързано с хормоните. Ако си в цикъл или овулираш, брадичката е „любимото” място на пъпчиците.

Добрата новина е, че и това може да бъде лесно регулирано: пий повече вода, мий лицето си винаги, след като се прибереш, защото навън е много прашно, и яж повече зеленчуци. Да, знаем, тези съвети звучат като извадени от тефтера на майка ти, но е факт – мама е била права през цялото време!

More Hair