Следва

Съдят Ед Шийрън

Арт илюстрации във Vivacom Art Hall и Advertising Artists

Август уверено се превръща в културния месец на столицата и на 10-ти юли във Vivacom Art Hall до 30.08...

Viva 4 U преди 7 години

След супер-успешния дебют на платформата за съвременно изкуство Advertising Artists – #untaggablexhibition, реализиран съвместно с Ауди за представяне на новия модел Q2, второто издание представя илюстратори.
Август уверено се превръща в културния месец на столицата и на 10-ти август във Vivacom Art Hall до 30.08 с подкрепата на Абсолют публиката ще може да се запознае със някои от най-успешните млади български илюстратори. Артистите работят с различни медии – от дигитално до аналогово и са сред водещите съвременни творци, които работят не само в България, но и в чужбина. Техни творби са публикувани в множество световни специализирани издания.


12-те имена на авторите шеговито препращат мислите ни към 12-те Апостоли, а кой знае дали в бъдеще с такъв подем досега, те ще бъдат светилата на съвременната българска арт-сцена. Това са: Андон Георгиев – AndonastY, Александра Рамирез, Антоанета Илиева – Tochka, Борис Праматаров, Борислава Караджова - Borislavawillmadeit, Драгомир Костадинов – PXRN, Калоян Тошев – MZK, Мила Янева, Петя Савова – 5Я, Росица Ралева, Стефан Чинов и Златина Зарева.

Илюстрацията е една от най-гъвките арт-форми днес. Обичайно тя се свързва с книгоиздаването и рекламата, но в последните години илюстраторите създадат творби, които вълнуват и експериментират с хибридни форми на съвременното изкуство. Илюстрацията днес става все по-обхватна като контекст чрез съвременните технологии (компютърни игри, мода, анимация) и търси своето равнопоставено място до изящното изкуство.
Advertising Artists (www.advertisingartists.eu) е общност от визуални артисти, които търсят нов език с марките, тези модерни артефакти на цивилизацията ни. Те вярват, че чрез спонтанната интерпретация, чрез провокацията и нестандартните идеи, чрез любопитство преживяването с дадена марка или продукт могат да намерят изцяло нов смисъл и качество в по-широкия контекст на общността.

 



Заповядайте на откриването утре – 10.08.2016 от 19:30 ч. във Vivacom Art Hall на ул. „ген. Йосиф Гурко“ № 4.

Най–висока средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежа от януари до септември 2017 г. и Speedtest награда за мобилна мрежа за първите шест месеца на 2017 г. Резултатите се основават на анализ, проведен от Ооkla чрез Speedtest. За повече информация: www.vivacom.bg.

More Viva 4 U