Следва

Денят на радиото и телевизията

Editors' choice - Книгата до леглото ми

За почивните дни или хубаво, или нищо. Години наред периодът около 1 май - Ден на труда, в българско локално...

Books преди 14 години

За почивните дни или хубаво, или нищо. Години наред периодът около 1 май - Ден на труда, в българско локално измерение, е свързан с дълги почивки . И колкото и да ни се сърдят чуждестранните партньори, когато държавен вестник спусне официалните неработни дни, всички ликуваме. И ние също.

В шестте поредни дни си струва и в града да поостанеш, за да му се насладиш в чистия му вид. И за две вечери с гадже да избягаш до близкия SPA комплекс. И на себе си внимание да обърнеш, и на любимите занимания.

Ние в офиса се разговорихме и от дума на дума си разказахме плановете с пресечна точка желанието ни за дълги тихи следобеди с книга в ръка. Ето кой с какво и на кого, и така:



Ивана
Никога не чета една единствена книга. Сега, освен учебниците си по италиански, трепетно разгръщам страниците на "Музиката край леглото ми" на турския автор Кюршат Башар. Топлата аржентинска история на Хорхе Букай "Нека ти разкажа - историите, които ме научиха да живея". И нещо безкрайно интересно и по женски хубаво "Одет Тулмонд и други истории" на Ерик-Еманюел Шмит...




Елена
6 дни за четене и релакс, хм, прекрасно.
Дават го и дъждовно, освен всичко, и така нещата се нареждат повече от прекрасно.
Аз съм набелязала две неща за прочитане и едно за препрочит.
Едното е "Срам" на Салман Рушди, издание на Колибри. Романът на нобелиста се очертава исторически, но съвременен и доста познавателен, което отдавна ме привлича.
Другото, по-романтично-отнесено заглавие, което започнах преди дни с огромно удоволствие и смятам да довърша, е "Богът на дребните неща" на Арундати Рой, издание на "Жанет 45". Толкова богат, цветен и истински литературен език с толкова шантава история е нещо като задължителен "предмет" за всяка неочаквана ваканция.
За препрочитането - малката, но базкрайно ценна за мен "Нещата от живота" на Пол Гимар. Два романа в едно, които после помниш, цитираш и прилагаш в живота, ако имаш нагласата за това, до безкрай.




Антония

Предвид астрономическата прогноза за не много слънчеви празнични дни се оказва, че ще намеря време да затворя последната страница на хубав разказ. Заканата ми към двуезичното издание Часови пояс – поеми, отвеждащи към Мароко и Париж, ще се осъществи. Много секси, много френско…




Гергана
„Рицарят, дяволът, смъртта” на Елена Алексиева съм си приготвила за един вид празнична терапия с книжка и празна София. Обичам спокойната столица през дългите почивки.

More Books