Следва

Истории от живота: Том Круз и мисията невъзможна с жените

Pool Party на най-красивите басейни в света

Панорамни гледки, термални каскади, вода, вода, вода... Но къде се намират тези красоти? Днес избрахме за Уау петъчен ефект най-красивите басейни в света. Наслада за всички сетива....

All About Life преди 7 години

Панорамни гледки, термални каскади, вода, вода, вода... Но къде се намират тези красоти? Днес избрахме за УАУ петъчен ефект най-удивителните и красиви басейни в света. Наслада за всички сетива...

Four Seasons Hotel Limassol, Кипър

Огромният комплекс с няколко разкошни басейна на кипърския хотел Four Seasons е истински рай за туристите. Територията на най-красивия хотел в Кипър е като малък град от басейни с най-различни размери – с кули, пещери, виещи се пътеки, потънали в зеленина, и дори с риби, които плуват в един от тях.

Около най-красивия в Лимасол басейн на въпросния Four Seasons са разположени кафенетата и баровете на хотела, шезлонги и хамаци, цветя и палми. По извитите пътечки на основния басейн се допират островчета с детски басейни – както е известно, Four Seasons в Лимасол е сочен за най-доброто място за семейна почивка. През нощта цялата тази красота се осветява, създавайки приказна атмосфера за романтични вечери.

Grace Santorini, Гърция

Гръцкият остров Санторини е сред най-красивите места на планетата, а басейнът на ексклузивния хотел Grace Santorini, проектиран от дизайн студио Divercity Architects, е едно от най-впечатляващите дизайнерски съоръжения. През 2010 г. именно той влиза в десетката на най-добрите хотели за романтична почивка в Европа, класация, направено от сайта Trip Advisor. Хотелът дори е номиниран за  The European Hotel Design Awards през 2010-та. Невероятна панорама, спиращ дъха хоризонт, сливащ се с морето, и най-прекрасните залези и изгреви, красотата на които се открива, дори когато лежиш на шезлонга край басейна.

Anantara Golden Triangle Elephant Camp&Resort, Тайланд

Един от тихите хотели в Тайланд, Anantara Golden Triangle Elephant Camp&Resort е жив оазис на будистко спокойствие. Невероятната красота на басейна идва от градината с лалета, от гледката към джунглата и от факта, че е заобиколен от зеленина и чилаут зони.

Lotte Hotel, Москва

В Москва също има басейн, достоен да влезе в класацията на Най-красивите. Намира се под сводовете на Lotte Hotel – в най-добрия столичен уелнес комплекс Mandara Spa. Между другото с лаврите на славата той е окичен не само от гостите тук, влюбени в атмосферата на азиатски разкош, но също и от световните експерти The World Spa&Wellness Awards, признали го за най-добро spa място в Източна Европа за миналата година.
На 1500 кв.м. разкош сред spa центрове, хамами и джакузита, се намира той – невероятно красив, огромен басейн, светещ в полумрака с прекрасна, мека светлина. Перфектно поддържан и безупречно конструиран, това произведение на изкуството е перфектно и за spa релакс, и за активни спортни занимания.

Ubud Hanging Gardens, Бали

Красотата на дивата природа, уникален ландшафт и няколко точки за наблюдение, разположени на различна височина – необикновеният басейн в балийския хотел Ubud Hanging Gardens предлага спиращи дъха гледки към хълмове, джунгли и древни будистки храмове.

Golden Nugget Hotel, Лас Вегас

Лас Вегас обича да изненадва гостите на хотелите си с най-различни, нетипични развлечения. Един от най-красивите басейни в света се намира в хотел Golden Nugget в Лас Вегас. Изграждането му струва на собствениците 20 млн. долара. В басейна плуват акули, екзотични риби и други морски обитатели, а гостите имат възможност да поплуват до акулите, без да се страхуват за живота си – благодарение на специалния резервоар за опасни риби, събиращ 900 000 литра вода, се създава усещането, че вие плувате до хищниците – защитните прегради на практика не се виждат във водата.

Marina Bay Sands Hotel, Сингапур

Когато стане въпрос за неповторимата красота на урбанистичните пейзажи, Сингапур винаги е първенец в световните класации. Хотелът Marina Bay Sands е въплъщение на всички дизайнерски хей тек трендове – 55 етажа, въздействащ изглед към града, направо от огромния басейн, буквално докосващ небето.

The Cambrian Hotel, Швейцария

Мил еко уелнес хотел – класиката в spa жанра. The Cambrian Hotel се счита не само за един от най-добрите хотели в Швейцария, но и за изключително красиво място: алпийски пейзаж, разкошен басейн с подгряване на водата и пълно умиротворение. Особеното очарование на пространството е в това, че можете да се къпете и да се наслаждавате на хидромасажните процедури дори през зимата, гледайки заснежените планински върхове.

Hacienda Na Xamena, Ибиса

Красота, тишина и покой – трите опорни точки, на които се базира успехът на най-привлекателния и спокоен хотел в Ибиса. При цялата си красота и заявка за авторска кухня, истинската причина за популярността на хотела е невероятната гледка от огромната планина: 180 метра над нивото на морето, чист планински въздух, борове, фантастични залези и разкошни каскади в термалните басейни и джакузита... Какво повече да иска човек?

More All About Life