Следва

INSTAGRAM... по суша и вода до Виетнам

Истории от живота: Том Круз и мисията невъзможна с жените

Не знаем дали е съвпадение или просто съдба, но Круз се разделя с брачните си половинки точно когато те навършат 33 години...

Celebrities преди 7 години

Понякога го наричат "най-голямата кинозвезда, появила се през 80-те години сред мъжете”. Той е един от актьорите, способен да привлече зрителите със самия факт, че участва в даден филм. Юношеското му очарование и ослепително бялата усмивка му печелят почитатели по цял свят. Чрез ролите Круз старателно гради собствен имидж – обикновено играе целеустремени мъже, зад чието твърдо поведение се крие нежна, лесно ранима душа. Сексапилен, харизматичен, с пленяващ поглед. Всички тези качества привличат милиони жени по цял свят, но какво куца в любовния живот на така желания мъж? Каква е причина браковете му да се разпадат и истинската, пламенна, доживотна любов така и да не навестява Том?



Да се върнем назад във времето...

През 1976 година, ако някой бе казал на 14-годишния ученик в Франциската семинария - Томас Круз Мапотър IV, че един ден, в не много далечното бъдеще, ще бъде признат за една от 100-те най-големи кинозвезди на всички времена, той вероятно щеше да се усмихне и да отсече, че неговата амбиция е да стане свещеник. Но какво става с живота му?

Томас Круз Мапотер поема въздух и проплаква за първи път на 3 юли 1962 година в Сиракуза (Ню Йорк). Той е третото от четири деца, но е единственото момче в семейството. Майката му е актриса, бащата е инженер, но заради проблеми с работата и прехраната, семейството е принудено често да сменя местожителството си. От дете Том развива комплекс по повод ниския си ръст. В училище се стреми да общува с по-малки деца, за да изглежда по-висок, а за да порасне с още някой сантиметър спортува активно. Учението не му върви много, защото също като майка си, страда от дислексия. Рядко срещаното заболяване, пораждащо проблеми при възприемането на букви и текстове, се развива при левичаря Том, когато започват да го карат да учи да пише с дясната ръка. Дори се налага да бъде преместен в специален клас за изоставащи.

Когато е на 12 години, баща му ги напуска, което остава силен отпечатък в подрастващия Том. Тогава започва периодът на финансови затруднения и заедно с трите му сестри често се налага да работят след училище. В продължение на една година посещава духовна семинария, но в крайна сметка се отказва от идеята да стане свещеник и продължава обучението си в обикновен колеж. Там започва да членува в театралната група и да участва в аматьорски представления. Така се заражда страстта му към актьорството и желанието да се развива в тази посока. През 1980 се мести в Ню Йорк и като начало сменя дългото си име с по-лесно запомнящото се - Том Круз. Скоро получава и първата си роля - във филма Endless Love.

Та, основният въпрос, който ни мъчи, е каква е причината този красив, образован, елегантен и желан мъж да гони любовта от живота си?

Не знаем дали е съвпадение или съдбата има пръст, но Круз се разделя с брачните си половинки точно, когато те навършат 33 години. Странно, нали?

"Мисля, че всяко малко момиче мечтае за сватбата си. Аз си мечтаех някой ден да се оженя за Том Круз", споделя Кейти Холмс в интервю преди няколко години. Мечтата ѝ се сбъдна, но идилията ѝ с един от най-високоплатените холивудски актьори продължава по-малко от 6 години. Сватбата на двойката е през 2006 година, когато Кейти е на 28 г. Докато са заедно, двамата демонстрират винаги прекрасни отношения и до последно никой не подозира, че ще стигнат до развод.
Според близки на Том, основната причина за проблемите в бракова идва от желанието да контролира изцяло живота на половинките си.

Да се върнем отново назад във времето...

Първата, която става жертва на тежкия му характер, е 6 години по-възрастната от него актриса Мими Роджърс. Двамата се женят през 1987 година, когато Мими е на 31, а той – на 25. Именно Роджърс го запознава със сциентологията и го въвежда в религията, която той следва сляпо и до днес. Бракът на двойката продължава три години. Смята се, че връзката им приключва заради липсата на деца. Малко след раздялата им Том дори заяви публично, че Мими е „безплодна“ и затова не го е дарила с наследник. Тя веднага отвърна на удара, появявайки се само няколко месеца по-късно, с наедряло бременно коремче. Пред медиите единственото нещо, което каза бе: „Аз съм била безплодната, а?“.

Следващото завоевание на Том е австралийката Никол Кидман, която се влюбва до полуда в него, докато двамата снимат лентата "Дни на грохот". Макар в началото връзката им да е чисто сексуална, тя много бързо преминава в бурна любов. Никол до такава степен е заслепена от Том, че не се обижда от настояването да си направи тест за безплодие, преди да сключат брак. Макар изследванията да не показват проблем при нея, след 10-годишен брак, двойката не успя да сдобие с биологично дете, но осинови две - Конър и Изабела. Кидман се включва към сциентоложката църква, но никога не следва религията толкова пряко, колкото половинката си. Не го и крие, с което сериозно дразни лидерите, които изискват от всеки свой член пълно отдаване на вярата. Макар Том да не е пресира за това, според слуховете именно сциентолозите допринасят за раздялата на двойката. Двамата се разделят през 2001 година. Говори се, че по време на развода Никол е бременна в третия месец, но заради стреса е прави спонтанен аборт.

Поредната половинка на актьора е Кейти Холмс, която признава, че е фенка на Том още от дете.
Двамата се запознават през април 2005 година, а само няколко месеца по-късно обявяват, че ще стават родители. Сури Круз се ражда през април следващата година. Бебето е първото биологично дете както за Кейти, така и за 16 години по-възрастния ѝ съпруг. В живота на двойката всичко изглежда нормално до края на юни 2012 година, когато Кейти неочаквано обяви новината, че слага край на брака им. Според техни близки актрисата се е чувствала като в капан с Круз, който контролира всеки аспект от живота ѝ. Освен ежедневните натиск и следене под лупа, той настоява дъщеря им Сури да стане важна част от сциетоложката църква. Говори се, че именно заради сциентологията Кейти иска развод. Актрисата всячески се опитва да спаси дъщеря си от религията, на която Том е толкова отдаден. Чашата прелива, когато Том настоява да изпратят детето в частно училище със затворен режим. Учебното заведение на сциентолозите повече прилича на военен лагер, отколкото на обикновено училище и в него приемът започва от 5-годишна възраст. И на нас ни се струва малко страховито...

Том и Кейт на сватбеното си тържество през 2008 година.

Сциентологията е организация с железни закони и йерархия. Там лесно се попада, но е почти невъзможно да излезеш. Причината? Църквата събира компромати за членовете си при така наречените изповеди. Специалистите сравняват зависимостта на членовете ѝ с наркотичната.

Пол Хагис, режисьор и приятел на Том споделя:
"Аз успях да се отскубна от сектата на сциентологията и знам какво се случва зад завесите. Том Круз е много важен човек в тази организация и няма как да не е знаел за ужасните неща, които причиняват на хората там. За тормоза – психически и физически, за промиването на мозъци, за токсичната среда. Това е една много опасна организация. По време на последния му прес-тур за “Невъзможна мисия 5” медиите трябваше да го притиснат, точно бяха излезли страшни разкрития за сектата. Но не го сториха."

Ето и какво споделя Никол Кидман за екс съпруга си:
"Бях толкава млада и неопитна, когато се обвързах с Том, но не съжалявам за нищо. Въпреки че всичко свърши, аз оставам с прекрасни спомени. Двамата осиновихме и отгледахме фантастични деца. Том е прекрасен и великодушен човек, направил е толкова много за безброй хора. Тези 11 години заедно с него бяха вълнуващ и важен период за мен. Филмите, които създадохме двамата, също са ми много скъпи. Имахме и честта, и късмета да бъдем избрани от самия Кубрик за великолепния филм “Широко затворени очи”, който се оказа и неговата лебедова песен."

Откровения актрисата си позволи само веднъж - когато узна за развода на Круз с третата му жена Кейти Холмс. Явно тази история е събудила у нея спомени за собствения ѝ живот.

"Бракът ми с Том беше Ад. Маниакът-сциентолог искаше да ме затвори в лудница. Бях в Ада, но се измъкнах оттам! Моята беда беше в това, че твърде много обичах Том и се стараех да му угодя във всичко. А когато се намираш близко до него, не те напуска чувството, че не си достойна, че на теб адски ти е провървяло да бъдеш жена на самия Том Круз".

Звездата винаги сдържано отваря на въпросите за семейния им живот и причините за драматичния развод, макар в холивудските среди Том Круз да е известен с тежкия си характер и фанатичната си привързаност към конкретната секта.

Върху каквото и да разсъждаваме всичко сочи, че именно сциентологията стои някак ехидно в дъното и дърпа конците в личния му живот. 

Не знаем как точно да определим Том Круз - сексапилен е, да. Талантлив е. Харизматичен е. На пръв поглед притежава всички качества да е мъжът-мечта, ако не питаме бившите му половинки, разбира се. Но човек трябва да е красив и от вътре, нали така?

"Top gun"

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 53 минути

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия на шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 21 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.