Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 15 до 21 август

Петте любими парчета на DJ Akasha

Какво е общото между Акашовите записи и хип-хопа?...

Music преди 7 години

Какво е общото между Акашовите записи и хип-хопа? Това е всичко, което изразяваш и рефлектира със същата енергия, с която си го заредил обратно към теб. Точно в това вярва Анелия, позната ни като DJ Akasha, която влага своята харизматична енергия в хип-хопа.

Освен че се кефим на начина й да носи с готин собствен стил дрехите, аксесоарите и заниманието си (припомняме ти рубриката, в която ни гостува My Style), харесваме и музиката, която слуша. Днес в традиционната ни рубрика Петте любими парчета гостува DJ Akasha. Тя ни споделя, че музиката, която обича да слуша, когато е насаме със себе си, е точно такава, която те оставя здраво стъпил на земята и те връща обратно, когато се почувстваш изгубен. 

Sade - Jezebel



Обожавам музиката на Sade. Jezebel е много специално парче за мен, защото олицетворява жената, която винаги преследва своето, която побеждава не само благодарение на красотата си, а водейки битки с безкомпромистност и характер. На такава жена не можеш да й посочиш "лесния" път и да я убедиш, че той си струва.

Krs One - Health Wealth Self



За мен Хип Хопът е като религия, начинът, по който се изразявам и пътят, който съм избрала да следвам. Както е Bushido, за самурая, така кодексът и принципите на Хип Хопа важат за мен. Харесвам това парче на KRS One, защото то се отнася за всеки, който е част от тази култура по един или друг начин, но така също се отнася и за всичко друго в живота: да се грижиш за тялото си, да постигнеш финансова стабилност и да се усъвършенстваш по пътя си на артист, но, оставайки верен на своите принципи.

Damian Marley - It was written



Едно от любимите ми парчета на Damian Marley, неговото послание е да оцелееш на всички трудности в живота като индивидуалист. Писано е да не се оставиш на света да те пречупи, а не обратното.

Erykah Badu - Didn't Cha Know



Обожавам интрументала на J.Dilla, гласа на Erykah и лириката. В днешно време има недостиг на подобни колаборации. Всички правим грешки и се отклоняваме от пътя си понякога, но важното е да осъзнаеш пътя, по който ще поправиш грешките си, да имаш силата и смелостта да се изправиш срещу себе си, срещу твоите недостатъци, да ги пребориш и продължиш напред. След всяка буря следва светлина.

Guru - Lookin Through The Darkness



Guru винаги е достигал до мен с лириката си. Живеем в свят, който става все по-обзет от нихилизъм, все по-често избираме да бъдем иронични, арогантни дори, все по-често избираме да не ни пука и предпочитаме да не поглеждаме извън комфортната си зона. Guru засяга тази тема в лириката си, също засяга и артистите, които се отнасят безотговорно към качеството си на такива. Guru беше от тези, артисти които се разхождат из тъмните кътчета на душата и съзнанието, но палят искра в сърцата на хората.


А дали си спомняш кои бяха петте любими парчета на румънската бомба Lariss? Е как, ето кои...

 

More Music