Следва

M•A•C: История на бранда

Beauty Starter: Еми Канеко - мъжкараната, която разбира от грим

Преди да разберете кои са трикчетата за безупречна визия, вижте какво е накарало една гимназиална мъжкарана да се превърне в makeup професионалист...

Celebrity beauty преди 7 години

Представяме ви Еми Канеко и нейните beauty съвети за перфектен външен вид. Но преди да разберете кои са трикчетата за безупречна визия и с кои продукти да попълните личната си тоалетка, вижте какво е накарало една гимназиална мъжкарана да се превърне в makeup професионалист. Искрено и лично, с четка и пудра в ръка - Еми Канеко.

Каква беше Еми Канеко преди да хване професионалните четки за грим?
Е:
В гимназията бях ужасна мъжкарана. Никога не бих предположила, че ще стана гримьор. Бях човек на спорта и най-вече на музиката. Обожавах Hip-Hop and R&B, наистина. Приятелят ми ме запали по рисуването и изкуството изобщо, и не знам как, но в един момент се превърнах от лудата мъжкарана, в момиче, което на бала гримира и прави прически на повечето си връстнички.

Как започна всичко?
Е:
Бях асистент на Mark Carrasquillo и James Kaliardos, помагах им с каквото мога, а след това започнах сама да правя някои неща. Първото ми fashion шоу беше за Адам Селман, което беше наистина огромна чест. С новото поколение модели и артисти всичко се променя. Вълнуващо е да бъда част от целия този процес на постоянни новости в индустрията.



Най-добрият съвет, който получи от мама е...
Е:
Че кожата трябва да бъде обгрижвана и трябва да имаш по-специално отношение към нея. Майка ми е маниак на тема външен вид, тъй като е козметик. Мисля, че започнах да обръщам повече внимание на кожата си в средното училище. Колкото повече опит придобиваш, колкото повече се усъвършенстваш, разбираш какво точно искаш да постигнеш с двете си ръце. 

Препоръчай ни козметичен продукт за лице от личното си шкафче?
Е:
Любимият ми продукт за почистване на лицето е Avène Cleanance Gel, наистина е много добър. Не е прекалено изсушаващ и успокоява кожата. След това започнах все по-често да използвам Queen Helene Mint Julep Scrub - това е най-резултатният скраб за лице. А в момента пробвам SK-II Cellumination brightener, който изглажда кожата ми и й придава супер свеж вид.

В чантата ти винаги можем да намерим...
Е:
Няма как да си кривя душата - Nelson's Pure and Clear Acne Gel е моят любимец и винаги е с мен. Пробвах го на Седмицата на модата зад кулисите на Адам Селман. Използвам го като основа за грим, но само ако кожата наистина е много увредена. Имам предвид, че ако кожата е зачервена, възпалена или подута, с този продукт прикривам всички несъвършенства. В крайна сметка, лицето винаги трябва да изглежда перфектно.



Разкажи ни за сутрешната си бюти рутина - на какво залагаш и за какво рядко намираш време?
Е:
Преди време се гримирах в стил 90-те. Тънки вежди, тъмно червило и за капак налудничави плитки. На какво точно залагам днес? Гримът е моята страст, обожавам да гримирам, но най-вече експериментирам върху себе си. Да, сега съм по-възрастна, не отделям часове пред огледалото, излизам от банята, връзвам си косата небрежно, слагам червило и съм готова да тръгвам. През лятото обичам оранжево-червено, тъй като тогава съм с тен, като YSL Rouge Pur Couture. Освен това ми допада и Armani Lip Maestro, което придава супер гладка текстура и е фантастично. 

За или против фон дьо тена през лятото?
Е:
Ако нося фон дьо тен, се доверявам на два: Armani Luminous Silk в зоната под очите и Kevyn Aucoin's foundation за цялото лице. Важно е да отбележа, че използвам подобен грим само за събития, ако излизам на по питие с приятелки не третирам кожата си с нищо. Не съм някоя звезда, която да се притеснява от фотографи, така че не слагам грим. Може би само малко хайлайтър на скулите - той придава нежен блясък и сладък розов отенък.

А за вечерните събития, към коя бюти тенденция в грима трябва да се придържаме?
Е: Към т.нар. опушен грим! За него залагам на Tom Ford Titanium Smoke. Рядко го правя, но когато реша, че искам по-драматичен поглед, добавям и очна линия Shiseido Automatic Fine Eyeliner. Двата продукта си пасват идеално, а на грима се придава завършен вид.

А как да се грижим за косата през лятото? Издай ни някоя бюти рутина, която да откраднем?
Е: 
За моята коса обикновено използвам кокосово масло - Bumble and bumble Tonic, за да е гладка и мека, а след това слагам малко количество от Oribe oil, за да й придам блясък. Всичко зависи от това как искам да изглеждам и как се чувствам - харесвам неангажиращия вид - удобна тениска, дънки и хайде навън. Според мен сексапилът се изразява по много различни начини - харесвам момичета, които не носят никакъв грим или носят съвсем малко, но изглеждат натурално. Аз съм такава - понякога ескпериментирам, понякога дори не слагам грим - зависи от моментните ми настроения.

А помниш ли 12-те съвета от make up гурото Селин Бернаертс? Ето ги, още парят...

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя