Следва

Кой как избра да се рекламира: Пат и Анна Кливланд за Neiman Marcus

Обобщение на Седмицата на модата в Копенхаген, Част 1. Скандинавска естетика в детайли

В рамките на 10-12 август се проведе седмицата на модата в Копенхаген, където цели 29 бранда показаха своите предложения за сезон Пролет/Лято 2017...

All fashion преди 7 години

В рамките на 10-12 август се проведе седмицата на модата в Копенхаген, където цели 29 бранда показаха своите предложения за сезон Пролет/Лято 2017. Тридневният маратон е потопен в спортната естетика, като този път тя е силно декорирана - множеството кристали и принтове са само част от елементите, които издухват минимализма в миналото.

А от днес стартираме с обобщение на най-доброто от колекциите и стрийт стайл моментите, защото, както знаем, ако търсим готини, но и носими модерни дрехи с подчертан скандинавски финиш и неотстъпващи по нищо на френското je ne sais quoi, Копенхаген е мястото.

Първи поред са утвърдените датски имена: By Malene Birger, Baum und Pferdgarten и Mark Kenly Domino Tan, а утре очаквайте и част втора...

На снимката горе: By Malene Birger

By Malene Birger

Макар и това да не е най-силната колекция за креативната директорка на By Malene Birger Кристина Екстийн, дрехите носят типичното глам излъчване, което ознамени бранда като синоним на скандинавска мода. Пижама визии, кобалтов сатен, бохо бродерии, слип рокли и пухкави обувки, правят колекцията чувствена и, обзалагаме се, продаваема.

Baum und Pferdgarten

Естетиката на Baum und Pferdgarten за пролет 2017 е винтидж инспирирана, сладка и доста лесна за носене. Панталоните са разкроени, плетивата са лурекс, а флоралните блузи с панделки и пижамите изглеждат много добре. Цветовата гама се разкрива в монохромно екрю и черно, бледожълто, изумрудено зелено, охра, злато и различните нюанси на розовото.

Mark Kenly Domino Tan

Един от най-обещаващите млади брандове на Дания, Mark Kenly Domino Tan представи своята женствена глам колекция. С прецизни кройки, които са отличителен щрих на бранда, и изключително женствени силуети, Марк "разпуска" привидно стегнатия вид на колекцията с груби детайли: красиво движещите се рокли идват с незавършени краища; панталоните са навързани уж несръчно, а на места връзки изникват внезапно по колената.

More All fashion