Следва

Слънчев тен в аванс с Clinique

Зодиакален макиаж

Гримът – това е главното оръжие на женската красота, което умело използвано може да подчертае достойнствата и да...

Nails преди 14 години

Гримът – това е главното оръжие на женската красота, което умело използвано може да подчертае достойнствата и да скрие недостатъците, може да те превърне в жена-вамп, или обратното,  да станеш нежна и естествена. Оказва се, че съществува връзка между зодиакалния знак и грима. С помощта на обикновени прийоми можеш да привлечеш в живота си богатство, любов, късмет – все неща необходими за женското щастие. И не само женското.

Всички ние знаем, че умелият грим прави чудеса.
Достатъчно е да видиш снимките на знаменитостите, много от които не са по природа красавици. За да бъдеш неотразима, дори ако си недоволна от формата на носа или цвета на очите, е необходимо да усвоиш техниката на макиажа и да се научиш да избираш своята цветова гама.
Разбира се, за всяка жена има цветове, които не само й помагат да изглежда добре, но й носят успех, любов и късмет.
Научно е доказано, че всички отенъци на червеното стимулират имунитета, не позволяват на мозъка да спи, радват очите. Черният цвят пък е цвета на тайните и загадките.

Според психолозите жените несъзнателно избират такава цветова гама, която им помага да компенсират това, което в живота не им достига.
Недостиг на мъжко внимание – избирай червило, което прави устните сочни.
Искаш да се чувстваш леко, да избягаш от проблемите – купи си ефирни синьо-бели сенки; не ти е достатъчно вниманието на близките и приятелите – гримирай ярко очите си.

Управляващата Овена планета е Марс, планета на агресията, и това се отразява на грима. Идеалният за Овена – фон дьо тен за лицето, спирала за мигли и яркочервено червило. Това е вариант, с който демонстрира своята енергия, сила и желание. Макиажът е актуален и в офиса, и на важни срещи, и на купони. Друг вариант – сенки в пастелни тонове, лек фон дьо тен без червило. Този макиаж говори за това, че си уверен в себе си, търпелив и не е нужно да се хвърляш в атака, за да получиш нещо, то само ще дойде при теб.

Управляващата Телеца планета е Венера, затова тези жени са луди по красотата, харесват им ефектните и скъпи неща. Разкошът и богатството играят за тях много важна роля. Телецът не обича да изглежда вулгарно, избягва ярките цветове, старае се да изглежда естествен. Идеално му подхождат опушените тонове, сивите, розовите, белите, бежовите, сребристите отенъци. Телецът принадлежи към хладната цветова гама, тъй като Луната екзалтира там, а като земен представител прекрасно му вървят и земни цветове в кафяво-зелената гама. Понеже е твърде заземен материалист, затова от време на време е необходимо да избира смели цветове и нюанси, за да привлече това, което не му достига в живота.

Близнаците са двойствен и нееднозначен знак. Жената Близнаци се вслушва в съветите и в резултат често купува това, което съвсем не й върви. Близнаците не обичат пайети и седеф. Прекрасно решение за тях са матовите текстури и ярките контрасти в макиажа. Цветовата гама е една, но цветовете са контрастни

Раците
винаги са открити към всичко ново и не се страхуват да експериментират. Да бъдат съблазнителни и успешни ще им помогнат опалови, блестящи тонове, които ще направят лицето като морска раковина, а очите бисери.

Лъвовете си падат по ултрамодерното и скъпото. Успех, власт и страст им носи златистото. При това не е важно дали ще изберат златист тен или изящна позлатена пудриера. Червеното и пурпурното са цветове за истинска кралица. Успех на Лъвиците носи всичко блестящо.

Девата е внимателна и грижовна. Има вродено чувство за вкус и мярка. Мечтите си може да постигне с помощта на сенки и червило с меко излъчване и нежен сатенен блясък. Най-добрите цветове за Девата са тюркоазено, синьо, нежно-синьо, изумрудено, нежно-зелено.

Управляващата Везните планета също е Венера, но за разлика от Телеца, те не предпочитат разкош, а нещо провокиращо и необичайно. Жените-Везни са екстравагантни и често изглеждат предизвикателно. Те за всичко спорят и се противопоставят на всички общоприети норми, но винаги са печеливши. Успех им носят всички смели съчетания, например тюркоазено с жълто.

Жената-Скорпион с възрастта изглежда много привлекателна, защото знае какво иска. Тя доста изкусно се ползва от чара си и козметиката. Идеалният вариант за нея, обещаващ любов, секс и власт е червило с дълбок, наситен цвят и добре подчертани очи – фино очертани контури на горните клепачи, меко нанесени сенки, добре изразени скули.

Стрелецът е знак, който няма граници, обожава новото и неизследваното като се стреми да го изпробва върху себе си. Привлича успех и любов с помощта на блестящи сенки, притежаващи меко излъчване. Подходящи са златисто-розовите нюанси, придаващи му допълнителна енергия.

Козирогът постига всичко сам и винаги знае какво иска в живота. Външно непристъпен, в действителност е твърде чувствителен и често се съмнява в правилността на действията си, макар че трудно си го признава. Вътрешна сила и търпение му осигуряват кафяво-бежовите нюанси. Подходящ за него е класическият макиаж – черна спирала, контурен молив и прозрачни сенки.

Животът на Водолея винаги е изпълнен с планове, срещи и разнообразни събития. С този забързан ритъм е трудно да отдели внимание на новите и модни тенденции, но това не му е нужно. Той винаги купува това, което ще го направи моден и привлекателен. Достатъчно е само да купи един модерен скъпоструващ продукт – актуален нюанс, допълнителен блясък или нова спирала с необикновена четка.

И накрая мистичните Риби. В енергиен план те са много слаби, бързо се изморяват и често не намират сили, макар че имат желание. Важно за тях е да подхранват вътрешната си енергия, за да успяват много повече. В грима Рибите трябва да поставят акцент на очите и да избират студената гама. С енергия ги зареждат опушено-сини, теменужени и ледено-розови сенки, както и очната линия на горните клепачи.

More from View Sofia

More Nails