Следва

Ирина Шейк руса за новия Vogue

Копринено меки: перуките на Balmain и първата им рекламна кампания

Признаваме си, тънехме в неведение до днес относно факта, че модна къща Balmain има линия за перуки, като успокояващото е, че не сме били сами в мрака...

All fashion преди 7 години

Признаваме си, тънехме в неведение до днес относно факта, че модна къща Balmain има линия за перуки, като успокояващото е, че не сме били сами в мрака - фактът бе анонсиран от компанията едва през март тази година.

Hair Couture е в информационна мъгла дълго време, за разлика от реалното й съществуване - още от 70-те години на миналия век, когато фирмата Euro Hair получава лиценз за производството на този аксесоар от името на модната къща. Ръководени от Дик Гъликър, те създават "косите" за ревютата на бранда. С всяка изминала година приятелството между фирмите става все по-силно и през 2000 година синът на същия този Гъликър приема предложението на Балмен да стане не просто фирма за производството на перуки, а направо Balmain Hair. От онзи момент те правят под шапката на голямата френска къща освен перуки, още гребени, шампоани и всякакви други аксесоари за коси, повечето от които можем да купим във фирмените бутици на бранда, както и в големите лукс-магазини, като Colette или Net-a-Porter.

Цялата тази история стана достояние на обществеността, когато на ревюта на Balmain Есен/Зима 2016 на подиума излязоха брюнетката Джиджи Хадид и блондинката Кендал Дженър. Около тази поява се вдигна гигантски шум, защото на практика signature looks на най-популярните модели на последните много месеци бяха разбити на пух и прах, което за част от наблюдателите се равнява на престъпление. Скоро след ревюто беше внесена яснота кое как и естествено целият fashion-свят пожела въпросните трансформиращи Balmain-кичури.

Пожелаха - получиха, както се казва. Вече е готова и рекламната кампания. Перуките Hair Couture на черно-белите снимки на Жан Батист Мондино в стилистиката на основната рекламна кампания на бранда демонстрира Ноеми Леноар.

More All fashion