Следва

Салата с праскови, мента и шам-фъстък

Б като Библия, Б като Блог: Като хамелеоните. Адаптация в 5 стъпки

Срещаш бившия в бара, но и ти и той сте в компанията на новите си половинки... Ъъъъ, добре, Худини, измъкни се адекватно от това...

All About Life преди 7 години

"Случвало ли ви се е..." Така започват 90% от всички разговори, в които някой споделя за неловка ситуация, от която просто не е могъл да излезе. Срещаш бившия в бара, но и ти и той сте в компанията на новите си половинки... Ъъъъ, добре, Худини, измъкни се адекватно от това?! Или пък на улицата се сблъскваш с позната, която ти се усмихва широко и започва дълъг разговор, а ти през цялото време се чудиш: "Коя беше ти, как се казваше...?!" Също като в модата, и в живота човек трябва да е хамелеон - да умее да се адаптира и да сменя окраската си според средата, в която се намира.

И докато пием следобендото си кафе и споделяме за последната неловкавка ситуация, в която изпаднахме последно, попаднахме на блога на Емили - cupcakes and cashmereкоято ни вдъхнови да разчупим любимата ни седмична рубрика Б като Библия, Б като Блог. От първо лице и личен опит, в 5 житейски ситуации, Емили ни съветва как да реагираме когато...

Забравим името на някого

 

"Представете си, че случайно срещате познат, на когото обаче не помните името. Той се запътва към вас и ви поздравява. Няма по-злепоставяща реакция от израза: „Хей, ти! Здравей!”.

Може би най-добрият начин да разберете името на човека, без да се почувствате неловко, е просто да го попитате директно: „Извинявай, но как ти беше името?”. Вероятността човекът отсреща да откаже да ви сподели името си клони към нула."

Не познаваме никой на купона



"Когато се преместих да живея в Лос Анджелис познавах само няколко души, така че често се случваше да се озовавам на купони сама. Вместо да се вайкате, когато се окажете в подобна ситуация, най-добре разчупете леда с един конкретен човек. Може да ви изглежда болезнено като махане на лепенка от рана, но в момента, в който започнете да разговаряте на някаква тема с някого, това ще се окаже вашият „социален трамплин” към другите.

Повярвайте, колкото и предизвикателно да ви се струва, това е по-добрият вариант, отколкото да стоите сами в ъгъла, преструвайки се, че проверявате служебната си поща."

Наши приятели се сбиват пред очите ни

 

"Сигурно и на вас се е случвало да присъствате на вечерни събирания или семейни сбирки, на които приятелски закачки ескалират в ожесточен спор или още по-лошо – скандал, придружен с някой друг тупаник. В подобна ситуация имате три опции: първата е да игнорирате случващото се, ако е възможно; втората е да се обърнете към участниците в спора с молба да преустановят караницата; третата е да се включите в „мелето”. Вероятно най-безопасния вариант е да постъпите по втория начин.

В зависимост от това колко е напечена ситуацията, вероятно най-добрата стратегия е да се направи някаква шега, която да смекчи напрежението и да подобри общото настроение. След това бързо да се смени разговора в друга, по-неутрална насока."

Срещнем бившия



"Ако имате дългогодишна връзка, да срещнете бившия/бившата е много малко вероятно, но за да ви предпазя от най-лошия възможен сценарий, ще ви разкажа една случка. Когато започнах да излизам с моя настоящ приятел Джефри (с когото сме заедно от 8 г.), се натъкнахме на мое бивше гадже от колежа, който беше придружен от своята приятелка. Беше твърде късно да се обърна на другата страна, преструвайки се, че не съм го видяла, затова се заприказвахме. Аз и моят приятел се опитвахме всячески да сме учтиви, но останахме стъписани, когато неговата приятелка неочаквано ни започна да се заяжда. Когато се оттеглихме, се почувствах горда от Джефри за търпението, което прояви в подобна неловка ситуация. Затова съветът ми е винаги да се държите мило и учтиво, за да може да се оттеглите с достойнство, което е много по-добър вариант от това да направите забележка, например."

Не знаем кой ще плати сметката



"Дори и да очаквате човека срещу вас да покрие сметката, предложете вие да я платите. Девет от десет пъти ще ви откажат, а един път, в който се съгласят, се оказва, че ще платите ниска цена за застраховка от това да бъдете сметнати за груби и неучтиви.

Ако пък сте очаквали да си разделите сметката, а човекът срещу вас е в пълно мълчание в момента, в който се очаква да платите, напълно приемливо е да кажете нещо от рода на: „Дали да не си я разделим?”. Има голяма вероятност дори да не са забелязали, че сметката е на масата и винаги биха се съгласили да си я разделите."

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 час

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 1 час

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.