Следва

Бела Хадид гола за френския Vogue

10 големи ДА-та в мъжката мода от последните години

След като разгледахме подробно големите НЕ-та на мъжката мода и се посмяхме задружно с глас, днес продължаваме с големите ДА-та в същия сектор...

Fashion преди 7 години

След като разгледахме подробно големите НЕ-та на мъжката мода и се посмяхме задружно с глас, днес продължаваме с големите ДА-та в същия сектор.

Провокирани от най-доброто в мъжката мода през последните няколко години и също така нашия личен вкус, подбираме 10-те попадения, от които не бихме лишили гардероба на нито един модерен мъж.

Основното на теория и снимков материал + няколко прости съвета как да се постигне, разглеждаме тук...

Костюм с кецове

Съчетанието на костюм с кецове се води вече класика. Основното, което трябва да се спазва за постигане на желания ефект е кройката на костюма - за предпочитане слим фит. И тъй като акцентът във визията са кецовете, костюмът не бива да привлича излишно внимание - едноцветният вариант в хубава материя е за предпочитане.

Сканди минимализъм

Скандинавският стил обича квадратните форми, oversized силуетите и съпоставянето на цветове, материи и дължини. Обемите, обаче не се приемат от всекиго добре и затова широките панталони могат да бъдат лесно заменени с детайли: широки ръкави, скъсени блузи и др. Палитрата е неутрална и преминаваща през кемъл, каки, светлосиво, бяло, черно и розово.

Сако с двуредно закопчаване, но неглиже

Сакото с двуредно закопчаване изглежда страшно добре в неглиже комбинация като например с финия тишърт и обикновените шорти. Тънкост тук е, че ансамбълът не бива да е едно цяло - костюмът с къси шорти е лош пример и колкото по-формални са едни шорти, толкова по зле. Важно е още обемът на дрехите да е съгласуван, т.е шортите да не са по-широки от сакото, или обратното.

Mix and Match

Костюмът, облечен както си трябва, е супер. Готино е обаче понякога да се експериментира - миксирането на панталон и сако от различни сетове може да изглежда много добре и е идея, която си заслужава да се пробва. В случай, че експериментът става реален, нека останалата част от визията е семпла и ненатрапваща се.

The Mankle

Макар и мненията за непрестанното показване на мъжкия глезен да са противоречиви, факт е, че скъсената дължина на панталоните стои страхотно на по-голямата част от мъжкото население.

Разкопчаният блейзър 

По необяснима за нас причина, мъжете закопчават всички копчета на саката си. Модерната кройка на блейзърите предполага последното копче да остане разкопчано, за да подчертае цялостно силуета и най-вече талията.

Флорални принтове



Флоралните принтове заемат все по-голяма част от дизайнерските колекции и смеем да твърдим, че когато те не изглеждат като ретро хавайската риза, всъщност са огромно попадение. Разбира се, пълният флорален сет може да дойде в повече, но елемент-два в аутфита са признак на добър вкус.

Лейъринг

 

Наслагването на дрехи, или т.н. лейъринг прави мъжките аутфити значително по-интересни. Започва се с базовите дрехи, като фокусът трябва да пада върху семпли и леки елементи, започвайки от най-фините и завършвайки с най-плътните.

Федората

Противоречиви мнения за този аксесоар не липсват, но когато е носена правилно, федората изглежда дяволски добре. Внасяйки приятно ретро очарование на модерните визии, като например с хубав тишърт, чифт панталони и класически дербис.

Лесно, но със стил

Френското je ne sais quoi важи в пълна сила и за мъжкия стил. Изтънчени в чисто мъжка естетика, французите успяват да изглеждат зашеметяващо без да изглеждат сякаш влагат усилия. Те стартират с качествени базови елементи като бретон фланелка и красиво скроени панталони и завършват с нещо edgy, което да подчертава личния им стил.

More Fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.