Следва

Какво носи Редакцията днес: Пастел и металическо плисе

Когато го хванем в крачка... Как да се справим с изневярата

Това е нашата позиция, едната гледна точка и сме далеч от идеята да се вживяваме в ролята на съветници-психолози...

Life преди 7 години

Заговорихме се в редакцията. Кой е хващал в изневяра, кой са го хващали, кой напът да го хванат... И от разказ на разказ се роди този материал. Това е нашата позиция, едната гледна точка, и сме далеч от идеята да се вживяваме в ролята на съветници-психолози. Просто събрахме натрупания житейски опит и го пускаме да обикаля свободно виртуалното пространство и ако помогне дори само на един човек, значи всичко си е струвало! 

Случило се е и е необратимо... А сега накъде?! Какво да направиш, за да се справиш с всичко това?!

Случайно надникна в телефона му или просто прочете съобщенията във Facebook. А може би добри хора са споделили, че той и другата трябва да горят в ада. Така или иначе, светът ти вече се е срутил, защото твоят любим ти е изневерил.

И ние не знаем със сигурност каква е рецептата, за да събереш счупените парченца и отново да си като нова. Но пък знаем как да преживееш по-леко онзи момент, когато ти се струва, че по-добрият вариант е просто да умреш на място. Не, първо да убиеш онези двамата и след това да умреш!

Открий я в социалните мрежи

Всеки психолог с диплома от строителния техникум ще поиска да ни линчува за този съвет. И, най-вероятно, ще бъде прав, ако се съди от гледна точка на психологията. Но ние съдим от гледна точка на собствения си жизнен опит. И сме наясно, че въпреки всичко, ти ще го направиш. Само че за действията си ще се съдиш сурово, защото призраците на психолозите с техните съвети стоят зад гърба ти, издигайки огради и обещавайки ти чудовищна фрустрация.

Плюй на всичко! Ето ти оправдание: нищо няма да ти стане, защото нищо особено няма да видиш там. Дори тя да е по-красива от теб, със сигурност пък е по-глупава. Нали умните не ходят с женени! Затова пък ще намериш потвърждение, че тя е не просто глупава, а направо е еталон за глупост, ако прочетеш нещо от рода на: „Нашата любов е забранена като кокаин, но сладка като праскова“. Хахааааа, прости й, Господи.

Разкажи за нея в онлайн пространството

Но не прави глупостта да реализираш идеята си във Facebook или някоя друга социална мрежа. Колкото и забрани да сложиш на публикацията, това нещо ще бъде прочетено точно от когото не трябва. Направи си акаунт в някой тематичен форум и лей сълзи на воля.
Там никой няма да те пита дали си достатъчно хубава, добра и любвеобилна, а просто ще ти съчувстват и ще ти дадат куп безполезни съвети. Така че съветите можеш да пренебрегнеш, а съчувствията – препрочитай. Сега това ти е необходимо.
Не ти трябва обаче точно в този момент да решаваш какво ще правиш с децата и заема, така и така едва ли ще намериш смислен вариант. Първо се налага да се измъкнеш от матрицата, по чиито коридори тича твоето бедно Аз, с разпокъсано сърце и слаби нерви. Тича и плаче, защото не намира изхода.

Не търси причини



Хората си изневеряват не по някаква конкретна причина, а просто така. Тоест, съществуват хиляди причини, с които предателят се оправдава – точно заради това, на мен ми е позволено. Но истината е, че тези причини изобщо не са важни. Те са важни, когато на двамата се наложи да решавате какво ще правите с тази ситуация. Но първо трябва да я преживееш, затова майната им на причините. А и ако трябва да сме откровени, внимание заслужава само една такава – той се е влюбил. Ако причината е друга – изобщо не си заслужава дори да разбираш каква е.

Не се опитвай да се срещнеш със съперницата си

Признаваме, желанието да я извикаш на кафе и да си поговорите е огромно. Особено, ако главните й достойнства са силиконовите гърди, ти имаш диплома от философския факултет и черен пояс по таекуондо. Не, във всички случаи ще си представяш тази епохална среща, как й се усмихваш като добрата фея, убиваш я с интелект и й оформяш цепнатина в главата, с която и в черепно-мозъчна хирургия трудно биха се справили.
Съвсем нормално е да имаш такова въображение. Но да прехвърляш мечтите в живота – не е редно. Поставяла ли си се поне за миг на мястото на тази жена? Дали животът й е низ от интересни събития? Не, тя седи и чака кога ще я навестят, по празниците е сама и най-вероятно се е наслушала на празни обещания.

Не се опитвай да предизвикаш в него чувство на вина



Независимо дали ти искаш да спасиш вашата връзка, или си готова да се разделите, той не е двегодишно хлапе, което си е скъсало чисто новите панталони и знае че е виновно. И ако продължаваш да го атакуваш, от направило беля пале рискуваш той да се превърне в арогантен лъв. Да, хората често постъпват така, когато се почувстват притиснати в ъгъла. С радостни викове: „Всички са виновни, освен аз“ той ще обърне упреците срещу теб, а ти ще трябва да ги парираш и всичко ще завърши с безобразен скандал.

В никакъв случай не казваме, че трябва да го целунеш по челото и да му прошепнеш: „Върви и повече не греши“. Искаме да кажем, че трябва за минута да спреш да мислиш какъв подлец е той (трудно е, знаем) и след това да повярваш, че твоята натрупана ярост може да бъде употребена по друг начин. По-натам и ако поискаш.

Не казвай нищо на майка си

Дори тя да е твоя приятелка. Дори тя да е съвременна жена. Защото ти виждаш ситуацията по един начин, тя по друг. За нея си беззащитното дете, което пада от леглото. И ще те хване както умее. Ще успее, разбира се, но най-вероятно ще чуеш думите: „Обичам те безкрайно много и най-важното нещо за мен е да си щастлива“.
Но ако след това решиш, че можеш да бъдеш щастлива с подлия измамник, след като той се е покаял, майка ти няма да те разбере. Защото тя не може да спи заради теб, знаейки, че малкото й детенце е излъгано.

Поплачи на приятелско рамо



Сигурно има човек, при когото можеш да отидеш дори в три посред нощ с бутилка водка и да изплачеш още от прага: „Мария, аз умирам“.
Така и направи, без да е задължително да навлизаш в подробности, просто си налейте и усилете музиката. На сутринта ти ще се подута отвън, но неочаквано цяла отвътре. А може и Мария да поръча пица. И ще видиш, че не се е сринал целият свят, а само половината. А това е добре.

Поговори със себе си

Проведи разговор със себе си, едва след като прочетеш всичко докрай, изпълниш заръките и мислено удушиш автора. Защото авторът не ти дава точни и ясни съвети какво да правиш в този момент. Но пък ти отпусна парата, нали? Е, поне малко.
Не знаем какво повече да ти кажем, но сме сигурни, че бършеш сълзите си пред огледалото и си казваш: „Скъпа, събери се бързо“. Заслужава си да поговориш за това със себе си, а не с него, не с въображаемия той, не с нея, не с приятелка, не и с майка ти. Поговори със себе си и реши какво ще правиш – ще се развеждаш, ще прощаваш или още ще мислиш. И каквото и да решиш, това ще бъде правилното, поне това ние прекрасно знаем.

 

More Life

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 23 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.