Следва

Не сте виждали Адел в такъв вид... Причината?

Горещ ноемврийски вятър от Киномания

Въпреки, че лятото е в разгара си, от екипа на КИНОМАНИЯ вече са готови със селекцията на някои от горещите хитове...

Movies & TV преди 7 години

Въпреки, че лятото е в разгара си, от екипа на КИНОМАНИЯ вече са готови със селекцията на някои от горещите хитове за тазгодишното издание. Филмовата панорама, която традиционно се провежда през ноември, навършва цели 30 години през есента. По повод юбилея организаторите ще подарят на феновете си две седмици чисто кино удоволствие с най-качествените нови предложения от световните екрани.

От екипа разкриват първите шест заглавия, които ще бъдат показани в Зала 1. Специално за тях билетите ще бъдат пуснати в продажба на 30 септември.

Ето и филмите: „CAFÉ SOCIETY” – поредното интригуващо предложение на майстора Уди Алън, с което се откри фестивала в Кан; „ХУЛИЕТА” на друг ас в режисурата – Педро Алмодовар (от конкурсната програма на Кан), както и „ФЛОРЪНС, НЕСЪВЪРШЕНАТА ДИВА” с режисьор Стивън Фриърс и с участието на носителката на „Оскар”, обичаната Мерил Стрийп.

„CAFÉ SOCIETY” 

В рамките на КИНОМАНИЯ 2016 ще бъдат представени и три парещи заглавия от предстоящия филмов фестивал във Венеция. Това са откриващият филм на събитието „В СТРАНАТА ЛА-ЛА-ЛА” на режисьора Деймиън Шазел („Камшичен удар”), сигурен фаворит за „Оскар” според директора на Венецианския фестивал Алберто Барбера; „СВЕТЛИНАТА МЕЖДУ ОКЕАНИТЕ” с участието на звездите Майкъл Фасбендър, Алисия Викандер и Рейчъл Вайс и „НА МЛЕЧНИЯ ПЪТ” – новият филм на Емир Кустурица, в който участва Моника Белучи и самият той.

„ФЛОРЪНС, НЕСЪВЪРШЕНАТА ДИВА” 

Тази есен КИНОМАНИЯ ще отбележи своя 30-годишен юбилей с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика. В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните две години, които не са показвани в България.

„НА МЛЕЧНИЯ ПЪТ” 

По традиция всяка година се представят наградените ленти от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.

Събитието е част от културния календар на Столична община.

More Movies & TV