Следва

Kрем супа от праз и крема сирене

Добрият малък бизнес: Eko Cards - вещите с душа и послание

Нищо лично ли? Всичко е лично! Или поне това е основното мото, което вече 3 години вдъхва живот и е двигател на Eko Cards. 

All About Life преди 7 години

Нищо лично ли? Всичко е лично! Или поне това е основното мото, което вече 4 години вдъхва живот и е двигател на Eko Cards. Виждали сте ги в цветарските магазини в цялата страна, в отбрани книжарници и магазини за сувенири. Малки дървени съкровища, носещи послания специално за любимите ви хора. Но освен с картички, от Eko Cards могат да ви зарадват и с прекрасни дървени сувенири, уникални по рода си вечни календари, кутии за спомени, "Бижута за книги" - книгоразделителите, които вървяха ръка за ръка с тазгодишната ни инициатива "Сподели книга с приятел", дървени кутии за вино и въобще всичко, което роди въображението ви и може да бъде облечено в дървена форма. Защото основната идея на бранда е да създава уникални по рода артикули, носещи лично послание и много любов. Ще ги намерите както в социалната мрежа, под името Еко Кардс, така и в сайта ecocards.bg

Точна така се свързахме със Свилен - мениджър и генератор на идеи на Eko Cards, който днес гостува в една от любимите ни рубрики "Добрият малък бизнес". На по кутия бонбони той бе така добър да ни разкаже повече за силата на посланията и да ни направи, на всички нас, уникална и вечна картичка, която обещаваме да не губим никога...

 

V.S Свилен, представи ни се?
С: Ами, просто Свилен.

V.S Как се роди Екo Cards?
С:
Щура работа, съвсем случайно! Машините, в които бях инвестирал, бяха предназначени за съвсем друг бранш, но това явно си ми е в природата - обичам да създавам от нищо нещо, да си доказвам, че винаги може, винаги има начин, винаги има как, напук на властващите парадигми, обикалящи ежедневието ни. Необходимо е само малко желание и малко пот, разбира се.

V.S Защо Еко?
С:
Чувствах, че трябва да работя в тази посока. Вярвах че от един „боклук” може да се създаде стойностен продукт, като започнахме да събираме отпадъчна дървесна маса, а след това да я преработим по специален начин, докато създадем еко картички.

V.S А защо Cards?
С:
Защото само в една картичка можеш да съберш света!

V.S Кое е най-важното нещо, което хората трябва да знаят за бранда?
С:
Че ние не продаваме картички, ние продаваме щастие!

V.S Кое ви прави уникални?
С:
Целта, която ни кара да създаваме и развиваме.

V.S Вдъхновението, откъде го черпите и къде го насочвате?
С:
От малките неща, от хората - то излиза от тях ние само го пречупваме и им го връщаме обратно.

V.S Разкажи ни малко повече за артикулите, които предлагате?
С:
В момента работим в 3 основни направления „Еко Картички” - разделители за книги, под марката „Бижута за книги”, и дървени кутии за всевъзможни щуротии.

V.S Кой е най-милият жест, който сте обличали в дървена форма?
С: Гравирани бобчета, имитиращи ембрион в дървени кутийки, за една бебешка кампания.

V.S Кутията или съдържанието?
С:
Пътят до двете.

V.S Посланието или дизайна?
С:
Дизайнът е ръка на посланието...

V.S Трудно ли се преследват мечтите?
С:
Мечтите са живот, трудно ли се живее?

V.S А какво става, когато ги хванеш?
С:
Не искам да го правя, не искам да ги ги хвана, а да ги преследвам. Мечтата е пътят до нея, следователно ако пътят свърши, и животът свършва!

V.S Направи ни картичка, пожелай ни нещо?
С:
Затворете очи, представете си това, което ви кара да се чувствате живи. Вече имате собствена картичка, по-добра от моята. А за пожеланието? Желая ви да я преследвате много дълго време и да знаете, че ако попаднете в задънена улица някой ден, тя ще ви покаже пътя, и ЧЕ ВИНАГИ ИМА КАК!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.