Следва

Глутенът - скритият неприятел от семейство Житни

Детска София: Напиши история с великани, сънища и мечти и спечели превъзходни награди

По повод 100-годишнината от рождението на британския писател Роалд Дал Книжен център „Гринуич“ и издателство „Ентусиаст“ организират конкурс за разказ за деца от...

All About Life преди 7 години

По повод 100-годишнината от рождението на британския писател Роалд Дал Книжен център „Гринуич“ и издателство „Ентусиаст“ организират конкурс за разказ за деца от 7 до 10 и от 11 до 14 години. Инициативата е част от кампанията „Стара хартия за нова книга“, а нейни партньори са ЕКОПАК България АД и BS Films.

Конкурсът е посветен на любимия на децата ГДВ – великана от едноименното детско произведение от Роалд Дал. Почитателите на забавните истории на Световния разказвач №1 познават и обичат Големият дружелюбен великан, защото той е благ и мил и е страхотен приятел на децата. Най-забавното е, че той си има свой собствен език, който се нарича плямпаници. ГДВ измисля необикновени думи, които сам нарича врелинекипелици. Да си негов приятел е не просто забавно, но и много вълнуващо.



За да участват в конкурса, децата трябва да измислят свои собствени необикновени думи и да напишат любопитна история с великани, сънища и мечти. Участниците, които ще приемат предизвикателството, ще се състезават за страхотни награди – таблети, комплекти с книги на Роалд Дал и семейни билети за филма „Добрият великан“. Разказите трябва да отговарят на зададената тема, а задължително условие е в текстовете да присъстват нови, измислени от участниците думи. Пример: пъпкавица, вълшебнодрям, страшилищоносач, разпрекрасна, експлотевичен, ухапревъзходен.

Специално тричленно жури ще определи трите най-добри истории в двете категории, а креативността и въображението ще донесат на участниците допълнителни точки. Конкурсът започва на 18 август, а пълните условия на конкурса можете да прочетете тук>>

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.