Следва

Поп дивата Селин Дион с 14-ти поред френскоезичен проект в кариерата си

Световноизвестният фотограф Ървин Олаф е гостът на Mtel Media Masters ‘2016

Определяният като „модерен демон“ на световната съвременна фотография Ървин Олаф идва у нас...

Events преди 7 години

Определяният като „модерен демон“ на световната съвременна фотография Ървин Олаф идва у нас по покана на Мтел и „Фотофабрика“, за да бъде специален гост на церемонията по награждаване на победителите в журналистическия конкурс за технологии, иновации и наука Mtel Media Masters на 18 октомври в София.

Участието на популярна и обществено значима личност, която говори за това как новите технологии и иновациите ни променят, е запазена марка на събитието.

Олаф е холандски многостранен артист, един от най-известните и разпознаваеми фотографи на съвременното визуално изкуство. Завършил е журналистика в Утрехт. Първата си фотографска награда печели през 1988 година, когато и дебютира на международната арт сцена. Името му се свързва с рекламни кампании за Levi’s, Microsoft и Nokia. Работил е за Vogue и The New York Times.

През тази година негови творби са показвани в две големи изложби в Испания и в Русия, а на 8 септември негова експозиция ще бъде открита в Националната галерия в София. Изложбата „Четири серии“ ще предшества участието на Олаф в Mtel Media Masters. Тя е част от програмата на фестивала „Фотофабрика“ и е организирана с подкрепата на Мтел. Експозицията включва четири от най-емоционалните серии на световноизвестния фотограф - „Мъка“, „Черни“, „Здрач“, „Изгрев“ (Grief, Blacks, Dusk, Dawn), които ще могат да бъдат видени у нас до 19 октомври.

“Фотофабрика“ показва високите образци на съвременната репортажна и художествена фотография като част от културната физиономия и идентичност на София. Фестивалът кани зрителя да се превърне в участник, да преработи случващото се в света в своя лична позиция, да провокира чрез визуалното изкуство мисъл, емоция и действие. “Конфликти” е централната тема на третия фестивал“ Фотофабрика“, който започва на 1 септември и продължава до 22 октомври тази година.

Гостуването на Олаф ще бъде предшествано от негова изложба от 8 септември до 19 октомври в Националната галерия.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?