Следва

Звезден Instagram на седмицата: Джиджи Хадид и Зейн Малик секси и влюбени на плажа, голата Ирина Шейк и още...

Световноизвестният Идан Рахел за първи път с концерт у нас

Музикантът открива ТОЛ-ФЕСТ 2016, а 10% от средствата, събрани на фестивала, ще бъдат дарени на Български Червен кръст...

Music преди 7 години

Музикалният посланик на толерантността Идан Рахел е официален гост на тазгодишния ТОЛ-ФЕСТ (TOLE-FEST) 2016 – Фестивал на толерантността. Събитието се организира за трета година и ще се проведе в София на 17 и 18 септември. ТОЛ-ФЕСТ е под егидата на Столична община и Посолството на Израел в България. 10% от приходите ще бъдат дарени на Български Червен кръст.

Oрганизатори на фестивала са Quadrant Beverages/Pepsi, Eurohold (Mazda & Fiat) & NuBoyana. Всички те вярват, че трябва повече да се говори за свободата в световен мащаб, а музиката и спортът са двете най-добри прояви на толерантността. Тази година събитието разширява формата си с концерта на световноизвестния музикант, композитор и продуцент Идан Рахел. Музикалното шоу ще се проведе на 17 септември на открита сцена под звездите, изградена сред внушителен античен декор във филмово студио NuBoyana.

Идан Рахел идва за първи път у нас заедно с изпълнители от мултикултурната си формация Idan Raichel Project, включваща над 150 музиканти от различни държави. Рахел си партнира със звезди като Алиша Кийс и Патрик Брюел, а през 2013 г. е поканен да изнесе частен концерт за американския президент Барак Обама.ю

ТОЛ-ФЕСТ 2016 продължава на 18 септември със станалия традиционен TOLE-RUN маратон. Благотворителният маратон на толерантността ще се проведе в центъра на София. Билетите за него ще бъдат пуснати до няколко дни. За трета година организатор на спортното събитие е спортен клуб „Бегач“. Участниците в маратона ще могат да избират между две дистанции: 13 км. и 2 км. масов крос, а той ще се проведе в централните паркове на София.

Билети за концерта на Идан Рахел могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн на страницата на Eventim.bg, а също и в мрежата на TicketPro.

Официални партньори на ТОЛ-ФЕСТ са: Сдружение за приятелство и сътрудничество между Израел и България, Спортен клуб „Бегач“, Right Rental. ПР консултант на проекта е M3 Communications Group, Inc.

За Idan Raichel Project:
Idan Raichel Project представя песни на различни езици, акомпанирани от традиционни и екзотични инструменти. Израелският изпълнител ще изпълни микс от фолклорна музика, традиционни текстове на иврит и етиопски ритми. Неговото творчество носи силни послания към обществото днес за един по-добър и по-свободен свят. Чрез музиката си Рахел и неговата формация показват света като по-добро и по-красиво място, изпълнено с надежда, любов и разбирателство между хората без значение от тяхната вяра, социално положение или цвят на кожата.

За ТОЛ-ФЕСТ:
Първият TOLE-RUN се провежда през 2013 г. В маратона през 2015 г. се включват над 1000 участници – професионалисти и любители бегачи. Тази година TOLE-RUN се превръща в ТОЛ-ФЕСТ с допълнително мултикултурно събитие – концертът на музиканта Идан Рахел. Организаторите на фестивала работят в посока на това да се заговори повече за толерантността и свободата в световен мащаб.

More Music