Пет дни с Мел Гибсън по bTV Cinema

Той е вечно млад, със сини очи и смело сърце. Няма съмнение, че говорим за Мел Гибсън...

Понякога най-добрият му приятел е пистолетът, друг път – и тесте карти върши работа. Той е вечно млад, със сини очи и смело сърце. Няма съмнение, че говорим за Мел Гибсън – актьор, режисьор и продуцент. bTV Cinema показва пет от най-ярките роли на Гибсън в пет поредни вечери от 21:00 ч. – от 24 до 28 август.

Кино преживяването започва с приключенския екшън „Маверик”, където в безкрайната забава от преследване, сложни измами и престрелки звездата на Гибсън блести до тези на колегите му Греъм Грийн, Джоди Фостър и Алфред Молина.

"Маверик"

Не по-малко напрегнат е и екшън трилърът „Теория на конспирацията” във вторник, 25 август, което е и първа среща на снимачната площадка на Мел Гибсън с хубавата жена Джулия Робъртс. Тя е все така красива адвокатка, въвлечена във великата теория на конспирацията на параноичен шофьор на такси...

„Теория на конспирацията”

В петък вечер bTV Cinema ще излъчи впечатляващия исторически епос „Смело сърце", където Мел Гибсън прави една от знаковите си роли – тази на шотландския воин от 13-и в. Уилям Уолъс, убедил сънародниците си да се опълчат срещу тиранията на английския крал Едуард.

„Смело сърце"

В „Непобедимите 3” Гибсън играе последната си засега роля, заедно с емблеми в киното като Силвестър Сталоун, Ранди Котур, Тери Крюз, Харисън Форд, Джейсън Стейтъм, Антонио Бандерас... Ще ги гледаме в събота, 27 август.

„Непобедимите 3”

Гибсън маратонът завършва с „Как прекарах лятната ваканция” – още един експлозивен екшън, разкриващ тъмните страни на зловещ и неуспешен социален експеримент в Мексико, заснет с типичния за Мел Гибсън черен хумор. Филмът е продуциран от собствената му независима компания Icon Production. Toва е второто заглавие в кариерата му след „Апокалипто”, заснето във Веракрус, Мексико.

Мел Гибсън е шестото дете от общо 11 в семейството на Хътън и Ан Гибсън. Роден е в Пийкскил, Ню Йорк, но едва 12-годишен, заедно с родителите си, се мести в Сидни, Австралия. Там по-късно учи в Националния институт по изкуствата. Етикетът „Лошо момче” получава с дебюта си в „Лудия Макс" (1979), на чиито кастинг се явява след солиден запой и побой в местен бар. На пробните снимки отива разкрасен, но пък печели ролята, именно заради непукизма си.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.