Следва

Fashion Battle – Пола, дълга като лятна вечер. Коя печели?

Всички носят: Бамбук от Cult Gaia

Модното внимание напоследък е насочено към един специфичен модел чанта...

All fashion преди 7 години

Модното внимание напоследък е насочено към един специфичен модел чанта, който не е изработен от кожа, нито пък е подписан с името на голяма модна къща. Мистерията продължава с цената на модела (под 100$) и факта, че не е рекламиран в нито едно модно списание. Цялото внимание, което получава се дължи единствено на Instagram, а то, повярвайте ни, е огромно.

Без повече да увъртаме, става въпрос за изкусно изработена чанта от бамбук, част от семейството на прохождащия бранд Cult Gaia, разположен в Лос Анджелис. Наречен с лаконичното "Ark Bag", аксесоарът на лято 2016 успешно привлича вниманието на множество блогъри и фешън хора по целия свят, а в това число и самата Джесика Алба, което е и малко иронично, имайки предвид факта, че чантата е почти неоткриваема. В интервю пред колегите от InStyle, създателката на бранда Джасмин Лариан споделя: "Всичко е разпродадено на 100%. Наличността се изчерпва светкавично бързо, а ново зареждане очакваме чак в началото на октомври." Освен големия интерес към сайта на Cult Gaia, някои от най-големите онлайн бутици зареждат от дизайнерката вече цял сезон - Moda Operandi, FiveStory и Saint Cloud.

За дизайна на It аксесоара, Джасмин споделя, че вдъхновението идва от случайно попаднала пред погледа й винтидж бамбукова чанта, на която мислено благодарим. Подобен елемент крие безкрайни стилистични възможности, които заслужават да се появят на фешън хоризонта веднага.

Очарованието на модела се крие не само в това, че е трудно достъпен, но и защото, нека си признаем, подобен изключително свеж елемент в модния свят не се беше появявал отдавна. А и открито погледнато, на фона на четирицифрените дизайнерски сезонни предложения, Cult Gaia звучи като наистина добра идея.

88$, cultgaia.com

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.