Следва

Fashion Battle – Пола, дълга като лятна вечер. Коя печели?

Всички носят: Бамбук от Cult Gaia

Модното внимание напоследък е насочено към един специфичен модел чанта...

All fashion преди 7 години

Модното внимание напоследък е насочено към един специфичен модел чанта, който не е изработен от кожа, нито пък е подписан с името на голяма модна къща. Мистерията продължава с цената на модела (под 100$) и факта, че не е рекламиран в нито едно модно списание. Цялото внимание, което получава се дължи единствено на Instagram, а то, повярвайте ни, е огромно.

Без повече да увъртаме, става въпрос за изкусно изработена чанта от бамбук, част от семейството на прохождащия бранд Cult Gaia, разположен в Лос Анджелис. Наречен с лаконичното "Ark Bag", аксесоарът на лято 2016 успешно привлича вниманието на множество блогъри и фешън хора по целия свят, а в това число и самата Джесика Алба, което е и малко иронично, имайки предвид факта, че чантата е почти неоткриваема. В интервю пред колегите от InStyle, създателката на бранда Джасмин Лариан споделя: "Всичко е разпродадено на 100%. Наличността се изчерпва светкавично бързо, а ново зареждане очакваме чак в началото на октомври." Освен големия интерес към сайта на Cult Gaia, някои от най-големите онлайн бутици зареждат от дизайнерката вече цял сезон - Moda Operandi, FiveStory и Saint Cloud.

За дизайна на It аксесоара, Джасмин споделя, че вдъхновението идва от случайно попаднала пред погледа й винтидж бамбукова чанта, на която мислено благодарим. Подобен елемент крие безкрайни стилистични възможности, които заслужават да се появят на фешън хоризонта веднага.

Очарованието на модела се крие не само в това, че е трудно достъпен, но и защото, нека си признаем, подобен изключително свеж елемент в модния свят не се беше появявал отдавна. А и открито погледнато, на фона на четирицифрените дизайнерски сезонни предложения, Cult Gaia звучи като наистина добра идея.

88$, cultgaia.com

More All fashion