Следва

Черешката на дизайна: лимитираната SVÄRTAN в ИКЕА

Той не се обади след първия път? Причините, подробно!

Женска редакция. Другото словосъчетание за емоционално напрежение. И не защото сме само жени, и, например, се ревнуваме или завиждаме, някак си не го умеем това, а защото сме все влюбени...

Love преди 7 години

Женска редакция. Другото словосъчетание за емоционално напрежение. И не защото сме само жени, и, например, се ревнуваме или завиждаме, някак си не го умеем това, а защото сме все влюбени. Почти по едно и също време, с приблизително еднаква честота, в често сходни по натюрел партньори. Както е знайно, като сте все заедно, нещата ви тръгват като в русло.

И така, влюбени, ние напоследък говорим твърде много за мъже, твърде много за зодии, твърде много за изневери, допаминова любов, скука в отношенията и т.н., и т.н.

Остава обаче въпросът,  даже въпросът на въпросите: Защо той не се обажда след първия секс? Или другото на стария виц: Защо женската богомолка изяжда самеца веднага след секс? — За да не се побърка утре, защо той не звъни и не праща съобщения. Т.е. ето го голямото питане: защо мъжът губи интерес към жената на следващия ден след секса.

Ето как изглаждат разсъжденията по темата, като, понеже е жестоко щекотлива, оставяме форума открит - всеки коментар, споделено мнение, препоръка, знание и прочие от вас, другите жени и техните мъже, към нас е повече от добре дошло!

Първо, мъжът не губи интерес по принцип, т.е. не към всички. Значи, тук не важи самоуспокояващото: е, в крайна сметка той не звъни на никого, в това число и на мен.

Второ, парадоксът и трагедията са в това, че жената страда не затова, че всички мъже не звънят. Ако никой не звънеше, никой нямаше да страда. А не звънят някои конкретни мъже - на някои конкретни жени. И разбирате - сред тези някои може да се окажете и вие. Което безпокои. Това, което ви е толкова нужно не е даденото обаждане или съобщение. Ако всички жени по света знаеха, че мъжете никога не звънят след секс, те нямаше изобщо да обръщат внимание на факта. Неравенството — това е най-страшното. Защото става така: едни жени са прозвънени, а други - не, и не щеш ли, аз попадам във втората категория. Адски гадно и унизително!

Трето, жените мигновено си правят грешен извод: нещо не е наред с мен. Грешка! Те не разбират: мъжът е постигнал височина, и за това да повтори рекорда си, му е нужно да се засили отново, и този период може да е достатъчно дълъг. Което е свързано със забавяне. Така както мъжът през цялото време търси остротата на нови преживявания, ако такова вече му се е случило с тази жена, на него му трябва известно време, за да забрави как е било и да поиска да повтори.

Четвърто: жените дори не подозират, че прохладното отношение на мъжете след секса е свързано с мъжкото либидо. Природата така го е устроила, че с новата самка мъжът работи по-добре - просто му е нужно да разпространи повече от семето си. Затова, за да пожелае отново силно същата жена, му е нужно време. Естествено, ако тя се окаже секс-бомба, той преди всичко ще звънне още на следващия ден и ще звъни до лудост до повторния секс. А ако жената в неговата сексуална йерархия е под средното ниво, той може да звънне на другия ден и... да изчезне. И да се появи тогава, когато му се прииска да си припомни усещанията, към онзи момент съвършено забравени. Или пък друга ситуация. Жената недоумява: «Нищо не разбирам! Този идиот не престава изобщо да се обажда, а звъни от време на време, ту се появява, ту изчезва.» Всъщност - именно, той забравя. Затова и се обажда - да си спомни. Това е като пуловер или панталон, които не е носил от сто години, а после открива в шкафа: о, колко е готино, трябва да си го облека веднага!

Пето, мъжете пишат съобщения в режим «от време на време» за да получат отговор. Той ѝ праща смс, тя му връща. И какво обикновено си пишете? «Скучно ми е без теб. Чакам те. Желая те.» и т.н. Неговото его се раздува безкрайно. Вие не му казвате: «Ваньо, това беше най-лошата нощ в живота ми, не спирай да тренираш!». Независимо от това каква е била нощта на практика, даже да е била с оценка «слаб», вие все пак се възторгвате по мъжа. Би било интересно, какво ще стане, ако една жена пробва честно да каже на мъжа: «Честно ли? Ами, нищо особено» или даже «Разочарована съм»? Ако жената влезе в правдив режим на оценка, той би звънял всеки ден по 10 пъти!

В желанието си не дай Боже да обиди мъжа, жената обижда себе си. А не трябва да помпаме самочувствието на мъжа за сметка на собственото си! Просто не трябва! Ако му пишете, че ви е тъпо без него и как не можете да забравите изумителната нощ, той включва въображението си и дорисува в своите фантазии: през цялото това време нещастната жена се побърква в очакване на смс-и, не спи, не яде, слабее... Питайте го, защо не напише нещо от състрадание?! Безинтересно му е! Това е като да си купи обувки: готово, вече си ги купих. Да, оценява ги, радва им се, но вече ги е купил! Жизнената потребност е удовлетворена. Мъжът ще продължи да се интересува от жената и по-натам, ако остане каквато и да е загадка, ако не е разкрито всичко - дали в общуването, дали в себереализацията. Условно говорейки: "тя изпита осем оргазма, а можеше двайсет" - тук той си мисли: да, трябва да повторим и да стигнем до по-добро ниво.

И все пак, питате вие, как да задържим мъжкото внимание? Първо: оценката на мъжкото сексуално представление не трябва да бъде твърде възторжена. Така, по-лекичко. Без фанатизъм. Второ: по-малко признания. Не трябва да се показва на мъжете колко много ви харесват. Напротив: ако у мъжа се зароди подозрение, че вие сте го свалили или дори използвали, супер вероятно е той да ви търси пак и пак. Не той се е възползвал, а са се възползвали от него - това е в състояние да побърка мъжа.

И най-важното - не се вкопчвайте в мъжа и не висвайте на шията му. На Източните жени е по-присъщо това, отколкото на западните. Чужденците вече знаят това и повсеместно го използват, наричайки нашите жени badable — «лесно скачащи в леглото». В американските филми казват «А, България, Русия, Македония? Там можете да свалите мацката и после изобщо да не ѝ звъннете?» Къде го има това? Не се е обадил - край, черта! Или примерно звъни след три седмици: «Миличка, толкова хубаво беше», а вие: «Пиленце, та ти си пълна нула, беше зле!» И Пиленцето е в нокаут.

Особено важно е невкопчването в мъжа, особено ако не е женен. Но допускаме, че сте имали секс с ерген и много ви се иска да го задържите. Първо правило — не го задържайте. Не го охранявайте безкрайно, все едно сте му бодигард, не се интересувайте защо се заглежда по други жени, къде ходи, и какво ще прави довечера. Запомнете: мечтата на всеки свободен мъж, който още не е сигурен, че му се жени, жената е човек, с когото може лесно и приятно да си прекара времето. И не е нужно да е за дълго. Защото в мъжките компании мъжете са интересни по определение. Откъдето и правило второ - не се опитвайте да запълните със себе си времето, което мъжете прекарват с приятелите си или по свои дела.

Правило трето: ако мъжът обръща внимание на други жени или получава съобщения незнайно от кого, и ви се струва, че е от момиче, направете се, че ви е все едно! Ако искате - обръщайте внимание на други мъже, пишете смс-и на приятелка, или ѝ звъннете, шепнейки ѝ така, че той да чуе например следното: «Абе, да ти кажа, не е много мой тип...» В никакъв случай не показвайте, че сте във вихъра на любовта и имате намерение да сложите ръка на свободата му!

И накрая за трепета. Мъжете никак не обичат, когато жените говорят за любов докато правят секс. Това може да е уместно само в случаите, ако двамата са много близки и наистина се обичат. Но ако на практика се харесваме, ако се искаме, ако сме емоционално свързани, на все още е рано да се говори за любов, защото разбираме, че това е симпатия , а не любов, то по-добре е да не споменаваме сакралната дума. На нормалния, пълен с тестостерон мъж разговорите за любов му действат по-зле от студен душ.

И пробвайте, момичета, веднъж да не отговорите на смс-а му. Като се протегне ръката към телефона — хванете се за ръката, хвърлете телефона, направете каквото искате, само не отговаряйте. Или поне, не веднага. Неотговореното съобщение е ваша победа.

More Love