Следва

Да спасим кожата след почивката в 6 стъпки + бонус маски

7 бюти продукта, които никога НЕ споделяме... дори с мама!

А знаем, че си го правила…

Beauty News преди 7 години

Приготвяте се за парти вечер с момичетата: разменяте си рокли, пробваш бижутата на Ирена и ето, че Кристина иска да заеме червеното ти червило. Класика.

Истината е, че не е балгоприятно (дори изобщо!) нито за теб, нито за приятелките ти да си разменяте някои бюти продукти. Виж кои са те:

Лосиони или кремове, които не са в тубичка



Подобни продукти те задължават да вземеш от крема с ръка, преди да го нанесеш на лицето / тялото. Но според проучвания на Колорадския университет, има около 332,000 генетично различни бактерии върху човешката ръка, които принадлежат на 4,742 различни видове. Мисля, че с това казваме напълно достатъчно: помисли само колко бактерии ще си обмените с приятелките, малко след думите: „Новият ми крем ухае невероятно, определено трябва да си купиш! Искаш ли да го пробваш?”

Ако пък много държиш да споделяш всичко с дружките, просто купувай козметика само в тубичка!

Спирала



„Колко ли пък може да навреди?!”, мислиш си. Отговорът е: МНОГО! Влажната среда на спиралата „приютява” множество бактерии. Очите на хората нямат същото ниво на защита, както кожата, което прави очите отворени към доста инфекции. А ти не би искала това, нали? Научи се, че понякога думата „НЕ” е здравословна!

Пудра



Много хора смятат, че поради сухата формула на прахообразната пудра, няма как да се предават бактерии. Уви, има и е много вероятно да се сдобиеш с пъпчици тук-там, ако си ползвала нечия чужда. Освен това продуктът се излага постоянно на външна среда (когато отваряш кутийката), за разлика от някой такъв, който се изпомпва от тубичка.
Ако досега си посещавала професионален гримьор, ще забележиш, че той винаги пръска пудрата с антибактериален спрей преди да започне работа. Това е причината.

Безопасно за размяна: фон дьо тенът, който е в тубичка.

Гланц за устни


Глос или балсам – няма значение. Изследвания сочат, че много голям процент от хората носят HSV-1 (известен като орален херпес), но не знаят дори, че го имат в системата си, ако не избие отвън, което не е задължително да се случи. Тук става дума за още една такава влажна среда, благоприятна за развитието на бактериите. Бъди сигурна, че ти си оставила своите още с първото нанасяне. Предполагаме, не искаш да ги споделяш…

Безопасен за размяна е моливът за устни.

Кремообразни сенки за очи


Да, разбираме, че вероятно приятелката ти има четири пъти по-голяма палитра от твоята и ти би пробвала много цветове, с които не разполагаш иначе (особено онези сенки в цвят бордо, които са толкова рядко срещани и обикновено се разпродават за няколко дни, а пък ти не можа да докопаш)… Но това не е достатъчно добро извинение да заемеш този тип грим. Не само, че използваш пръстите си, за да ги нанесеш (привет, микроби!), а и текстурата на кремообразните сенки отново позволява развиването на бактерии.
Все още не си отвратена? Почакай да видиш какво ще се случи с кожата ти, ако не изхвърляш гримовете си след изтеклия срок на годност!

Четки за грим


Тези атрибути са вълшебници за перфектната визия, но са добри и в предаването на онези гадинки, микробите. Не само, че преди всяко ползване е хубаво да ги пръскаш с антибактериален спрей, но и ползването им върху друго лице не е препръчително. Ако например приятелката ти има неприятна пъпка на челото, а пък ти си заела четката й по-рано – честито, вече и ти имаш!

Самобръсначки


Вероятно вече се досещаш какво ще ти кажем, но това правило трябва да ти стои като огромна удивителна. От другите лоши размени можеш да се сдобиеш с дребни инфекции и някое друго несъвършенство. Но споделянето на самобръсначки води до по-сериозни вреди. Всеки, който се бръсне, оставя бактерии по острието, дори след измиване, което прави другия, който евентуално би я ползвал, податлив на стафилококова инфекция, хепатит и други вируси, предавани кръвно (не забравяй колко голям е рискът да се порежеш, дори съвсем мъничко - а това е напълно достатъчно).

И след като ти споделихме какво НЕ трябва да правиш, заемаме ти 5-минутната супер бюти визия на Бумика Арора!

More Beauty News