Следва

Сбогом, разширени пори! Здравей, перфектна кожа!

Да спасим кожата след почивката в 6 стъпки + бонус маски

Краят на август е, а съвсем скоро ще дойде и краят на лятото. Винаги по това време на годината осъзнаваме, че морето, басейнът и силното слънце са оказали предостатъчно влияние върху кожата ни...

Hair преди 7 години

Последният ден на август е, а съвсем скоро ще дойде и краят на лятото. Винаги по това време на годината осъзнаваме, че морето, басейнът и силното слънце са оказали предостатъчно влияние върху кожата ни. За какво говорим? Дехидратация, по-сух въздух, високи температури, морска вода, летен бриз, изсушаване на въздуха от климатици, преминаване от топло на студено. Всичко това поставя под изпитание здравето и красотата на кожата. В резултат на тези неблагоприятни външни условия се стига до повишено отделяне на себум и пот, които създават условия за размножаване на различни болестотворни микроорганизми, които могат да предизвикат възпалителни процеси. Улеснява се и въздействието на алергените. Увредената водно-липидна мантия допълнително води до загуба на вода и кожата се дехидратира. В резултат на всичко това, в края на лятото виждаме едно изсушаване, загрубяване, повече бръчки, малки червени петънца, залющвания.

Сигурни сме, че всяка една от нас използва слънцезащитни продукти. Прецизно избираме кой е най-подходящият за нас и тичаме към плажа. Това достатъчно ли е, за да се предпазим? Винаги трябва да сме с едно наум под слънцето! Повечето от мазилата защитават от вредните последствия на слънчевата радиация, но не на 100%. Стопроцентова защита от слънчевата радиация остава само пълното лишаване от нея. Но нали трябва да намерим някаква алтернатива?

Без да съжаляваме за нито една минута прекарана под силните лъчи, решихме да намерим поне няколко начина, с които да възвърнем нежния вид на кожата ни. Има хиляди до болка познати методи, с които да си върнем свежия вид, но колко от тях наистина действат?

Ето няколко съвета, които ще ни помогнат да почистим кожата си възможно най-ефективно, независимо дали сме избрали близкия салон за красота или домашните хитринки.

Почистване и ексфолиране

Почистването и ексфолирането на кожата са сред най-ползваните методи. Към тази група спадат всички онези процедури, които отстранят повърхностния слой мъртви клетки и почистват порите от натрупаните замърсявания. Те целят да оставят кожата чиста и да я подготвят за следващия етап – възстановяването. В зависимост от нашите конкретни потребности могат да бъдат подбрани различни по интензивност почистващи процедури. Класическото почистване на лицето е най-познатият вариант, които всяка една от нас е пробвала и определено действа! То включва основно пара за подготовка на кожата, ръчно почистване на порите, дарсонвал – за предотвратяване и намаляване на възпаленията и подходяща маска. Допълнителните концентрати и серуми, които втриваме в кожата, могат да ни осигурят повече комфорт и липса на зачервявания след процедурата.

Козметични линии с лечебно действие

Макар метода с парата да е наистина добър, някои от нас не им допада особено обилното потете под кърпата и часовете стоене пред огледалото. Затова може да се доверим на козметичните линии с лечебно действие. Те предлагат специално разработени маски и ексфолианти, чийто активни съставки проникват максимално дълбоко в порите, така че да разтворят замърсяванията в тях и да ги свият, без да се налага използването на по-агресивно третиране.

Стягащ и хидратиращ крем за тяло - Wherteimar            Стягащ и хидратиращ крем за тяло - Wherteimar

Така, ако сме решили обаче да заложим на салона за красота, ето какви процедури ще ни свършат работа:

Ултразвук

С него можем да постигнем максимално почистване на лицето. Осигурява добро ексфолиране на повърхностния слой, без да се травмира или разпъва кожата. Едновременно с това, чрез ултразвуковия накрайник се прави и лек масаж, който подобрява кръвообращението и подпомага процесите на възобновяване на клетките. Процедурата е особено подходяща за дамите с чувствителна кожа.

Микродермабразио

Този метод е за мазна и плътна кожа и НЕ се препоръчва за чувствителна или при наличие на разширени капиляри. Заглажда и полира повърхностния слой, стимулира процесите на обновяване на епидермиса, заглажда неравностите и фините бръчки. Повлияват се и някои леки пигментации.

Кислородна терапия 

Подходяща е за всеки тип кожа, дори и за чувствителната. Дава мигновена свежест и блясък на лицето. Впръскването на чист кислород в кожата подобрява клетъчното дишане, което се отразява благоприятно върху обменните процеси и върху неутрализирането действието на свободните радикали. Заедно с кислорода, в дълбочина се доставят активни съставки, като хиалуронова киселина, витамини, пептиди и др. Обогатените с кислород клетки лесно поемат тези съставки. Възстановява се нарушения хидро-липиден баланс, кожата ни се обновява и овлажнява интензивно.

Мезотерапия 

Мезотерапията е процедура, осигуряваща дълготрайна хидратация, подхранване и обновяване на дълбоките слоеве на дермата. Чрез множество убождания в нея се инжектират активни съставки – хиалуронова киселина, витамини и антиоксиданти. Необходими са няколко последователни процедури, проведени през определен период от време. Мезотерапията има силно изразен анти-ейдж ефект. Тя достига ефекта на кислородната терапия, но с малко повече болка заради убожданията.

След всички тези процедури няма как да пропуснем и любимите домашни маски. Знаем, че някои от тях дори и баба ги знае, но вярваме, че природните съставки са най-здравословната сила. А някои от тях са ни толкова любими, че ги повтаряме поне веднъж в седмицата.

Маска с краставица – за суха кожа
Настъргваме на ситно една малка краставица, смесваме с 1 чаша овесено брашно и 1 лъжица кисело мляко. Нанасяме върху лицето и оставяме да действа 30 минути. Изплакме с топла вода.

Маска с мед – за всички типове кожа

Върху влажна кожа нанасяме пласт пчелен мед. Оставяме да действа 5 минути. Изплакваме добре с топла, а след това и със студена.

Маска с авокадо – за всички типове кожа
Смачкваме авокадото на каша и го нанасяме върху кожата. Оставяме да действа 15 минути и изплакваме с топла, а после със студена вода.

Маска за мазна кожа с паста от сандалово дърво
Взимаме малко паста от сандалово дърво и я нанасяме върху чисто лице вечер преди лягане. На сутринта просто разтъркваме кожата и изсъхналият прах от сандаловото дърво ще падне. Редовното използване на тази маска ще премахне свързаните с омазняването на кожата проблеми като акне и пъпки.

Почистващ "тоник" с грозде – за всички типове кожа
Взимаме няколко изстудени гроздови зърна и ги разрязваме на половинки. С вътрешността нежно обтриваме кожата си като не пропускаме и устните. Трябва да избягваме контакт с очите. Изплакваме със студена вода.

А вие как решихте да почистите кожата си?

More Hair