Следва

Четиво в четвъртък: „Небостъргач” - едно от най-влиятелните произведения на Джеймс Г. Балард!

Who's that boy?

Не сме сигурни дали заради дълбоките му зелени очи или буйните къдрици, но се влюбихме в него още от първия момент, в който го видяхме на екрана...

People of art преди 7 години

Не сме сигурни дали заради дълбоките му зелени очи или буйните къдрици, но се влюбихме в него още от първия момент, в който го видяхме на екрана.

Хубавецът се казва Робърт Шийън. Накарал ни да обикнем всеки негов герой, тъй като освен дарбата да омайва жените с поглед, той има още една – актьорството.

Ако досега не сте попадали на продукция с негово участие, време е да поправите тази грешка. Запознайте се с този диамант, който тепърва ще бъде шлифован от киното.

Робърт е ирландски актьор, роден на 7 януари, 1988 г.

Той е най-малкият от три деца: има двама братя.

Тъй като Робърт има слабо телосложение, е изненадващо, че единият му брат е директор на Fitness Supplements – хранителни добавки за фитнес. Често по-близките му приятели го вземат на подбив заради този факт.


Шийън не е сигурен дали иска да се занимава с актьорство, преди да получи шанс да участва в трилогията Red Riding. След ролята е убеден, че това е неговото призвание.

Майка му го подкрепя изключително в първите му стъпки в киното. Робърт я нарича „моят виртуален мениджър“.


Най-голямата роля на актьора е тази на Нейтън Йънг в сериала Misfits, по който всички полудяха, когато излезе през 2009 г.

След появата му в Misfits Шийън става супер-популярен и същата година получава по-сериозна роля, която също му печели множество почитатели (и най-вече почитателки) – тази на Люк в драматичния филм Cherrybomb.


Именно на снимачната площадка на Cherrybomb Робърт се запознава с Рупърт Гринт, който винаги ще помним като Рон Уизли от „Хари Потър“.



2010-а година се оказва изключително благоприятна за Шийън, тъй като по това време взема и поддържаща роля в сериала Love/Hate.

Номиниран е три пъти за ирландските телевизионни и филмови награди (IFTA) и два пъти за Британската Академия на филмовото и телевизионно изкуствo (BAFTA). Героят му Нейтън Йънг му печели награда за "Най-добра роля" на наградите BAFTA през 2010 г., а пък сериалът Love/Hatе му носи титлата "Най-добра поддържаща роля" на наградите IFTA през 2013 г.


Още продукции, в които можем да гледаме обаятелния Робърт са Killing Bono, Demons Never Die, Romeo and Brittney, The Mortal Instruments: City of Bones.

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра