Следва

Истанбул - градът на два континента

Софийски потайности - III част

Улицата е част от живота ти , мачкаш тротоарите и настилката й , шляпаш из локвите й, крадеш целувки по...

All About Life преди 17 години

Улицата е част от живота ти , мачкаш тротоарите и настилката й , шляпаш из локвите й, крадеш целувки по ъглите й, бързате заедно нанякъде... Твоята улица. Ние ще ти покажем специалния й чар, който в дневната си инерция си пропуснал да забележиш. В новата рубрика на ViewSofia – “Софийски потайности”.

Тази седмица в “Софийски потайности”  уловихме улица "Неофит Рилски".




В следобедния петък 13-ти, дали заради фатално настроения ден или друго, неведомо състояние, избрахме различен маршрут за пресичане на претъпкания от пазаруващи софиянци център, и не сгрешихме.

„Неофит Рилски” е място, лъхащо на приятни усещания, на пролет, която признаваме не бяхме регистрирали така ярко до този ден.






В пет и половина следобед се озоваваме на номер 26 с петима малки палавници.
Кестенова торта, импровизирано интервю на тема “ пролет” и много смях във вече зелената градина на Вила Росиче, и всичко тръгва приказно.






Пропускаме многото еднотипни магазини, които се нижат от двете ни страни.
Shopping в събота?!

Не, сега се фокусираме върху друго. Зеленината, избледнелите, но архитектурно ценни фасади на къщите на Стара София, огради от ковано желязо в цветни форми и стар червен ван, който връща спомен за безумно хипи лято на “Градина”.





Витрините на Tommy Hilfiger са регистрирани и вече знаем накъде води утрешния пазар ден. Продължаваме нататък.

„Неофит Рилски” предлага странна смесица от заведия.





Бързите, благоуханни и спорни Gringos – горещи испански картофки, които са на номер 39.





Обяснимо винаги пълно, “Уго” е на номер 68. Посещаваме ге по-рано през деня за свеж обяд и не бъркаме.





Според настроението избираме номер 55 и хипердинамичната атмосфера на Basic или залагаме на алтернативата отсреща на номер 68 - Apartament. В последното разбрахме , че планират още гарантирано спокойствие в специално пригоден No phone салон.





Съвсем до края на улицата “- още зеленина. Неудобство създават единствено паркираните повсеместно коли, но с повече хъс те далеч не са проблем, а по скоро забавление.





Усети я!


 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.