Следва

Vega Test - Тест за живот

Важни подробности в здравословното хранене

Има редица продукти, които ние много рядко или никога не купуваме. Има плодове и зеленчуци, които нашите...

All About Life преди 14 години

Има редица продукти, които ние много рядко или никога не купуваме. Има плодове и зеленчуци, които нашите родители са ни карали да ядем, а ние упорито сме отказвали. Жалко! Те помагат да укрепим здравето си без рецепти и лекари. Ползата от такива продукти е проверена от дългогодишна употреба, а някои буквално от векове.

В топ списъка от задължителните за консумация е кивито.

Този екзотичен плод в последните години стана обичаен гост в нашите магазини. Едно киви на ден покрива денонощната нужда от витамин С, който както е известно, укрепва имунната система, кръвоносните съдове, повишава съпротивителните сили на организма от всевъзможни инфекции, помага ни да се борим със стреса. Освен това кивито съдържа много магнезий, минерални соли, калий и целулоза, която способства за извеждането от организма на холестерола и нормализира храносмилането.

Червена боровинка



Този плод е незаменим при простуда – понижава повишената температура, убива вирусите при остри респираторни инфекции. Употребата на тези целебни плодове понижава високото кръвно налягане, укрепва венците, усилва функцията на задстомашната жлеза.


Стафиди



Вкусен и хранителен продукт, притежаваш много полезни свойства. Стафидите оказват укрепващо действие на нервната система, способстват за намаляване на гнева, укрепват сърцето. Стафидите съдържат вещества спиращи развитието на бактериите, които предизвикват кариеси и заболявания на венците.


Броколи



Това е прекрасен доставчик на витамини С, РР, К, U и бета каротин. Аскорбиновата кисилина (вит.С) в броколите е почти 2,5 пъти повече отколкото в такива признати доставчици на този витамин като цитрусовите плодове. Освен това, броколите са ценен източник на минерални вещества – по съдържание на калий, калций, фосфор, натрий, желязо, се конкурират със своята близка родственица – цветното зеле, превъзхождайки я два пъти по съдържание не само на минерални соли, но и на белтъчини. Още на броколите им се носи славата на известен борец с рака, заради селена, на който този продукт е особено богат. И на края тези, които се безпокоят за фигурата си ще им е полезно да узнаят, че калорийността на броколите представлява някакви си 30 кКал на 100 г!

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 ден

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 1 ден

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.