Следва

3 къщи, в които душата придобива друго измерение

Конкурсът Electrolux Ideas Lab с 10 хиляди евро награда за най-добър кулинарен стартъп

Компанията приветства иновативни идеи за приложения за смартфони...

All About Life преди 7 години

Компанията приветства иновативни идеи за приложения за смартфони, програми за споделяне на храна, иновативни начини за събиране на рецепти, пособия за кухнята и други.

Ние сме това, с което се храним, както се казва в поговорката, но хранителните навици в световен мащаб се променят. Здравословното, устойчиво хранене става важна част от нашия всекидневен режим на хранене. По тази причина Electrolux търси иновативни идеи, които да вдъхновяват готвенето у дома в нов глобален конкурс. Победителят получава 10 хиляди евро парична награда и уникалното преживяване да превърне идеята си в реалност.

Страстта ни към храната се усилва. Търсим местно производство, споделяме ястията ни в социалните мрежи, пътуваме, за да опитаме нови вкусове в гастрономията и купуваме повече готварски книги, отколкото когато и да било до сега.

Но в същото време храната става един от най-големите рискове и заплахи за здравето на планетата. Отпадъците от храна и въглеродните емисии нарастват, докато затлъстяването, диабетът и недохранването стават още по-голям проблем. Казано накратко, апетитът ни за добра храна расте, но в същото време ние сме гладни за промяна.

Electrolux си поставя за цел да помага за по-доброто здраве и благосъстояние на всеки, както и на заобикалящата го среда, като използва иновативност и опит в производството на електроуреди за дома от близо един век. С „Ideas Lab“, Electrolux поставя иновацията на по-високо ниво и предоставя храна за мислите на потребителите по света. Днешната страст към храната е основна съставка за по-здравословно, по-устойчиво утре, а всичко започва в сърцето на всеки дом – кухнята.

„С Electrolux Ideas Lab ние целим да провокираме креативността и нестандартното мислене по въпроси, свързани с дома и ежедневието. Конкурсът оценява креативното мислене на участниците и им дава възможност да развият идеите си“, смята Йонас Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Electrolux.

Electrolux Ideas Lab е една възможност за всеки да „сготви“ творчески идеи, които вдъхновяват хората по света, за да се наслаждават на по-вкусно, по-здравословно и по-устойчиво готвене у дома. Рецептата за успех няма граници и ние приветстваме всякакви идеи - приложения за смартфони, програми за споделяне на храна, иновативни начини за събиране на рецепти, кухненски инструменти, неща, които улесняват живота или изчерпателни бизнес модели.

И така, как да участвам?

Electrolux Ideas Lab е отворен за всеки, който е над 18 години, като идеите е необходимо да се подават от 15 август до 3 октомври 2016 г. Участията могат да бъдат индивидуални или от екип от двама души. Разкажи ни идеята си в 30-секунден видеоклип, напиши кратко описание и го качи на www.electroluxideaslab.com. Бъди колкото можеш по-креативен в твоя видеоклип и обясни идеята си по най-убедителния възможен начин. Не е необходимо да си експерт по видеа – можеш да предприемеш по-лесен подход и да използваш смартфона си.

Още важни дати:
18 октомври: обявяване на Top 50
17 ноември: обявяване на Top 10
28 ноември: обявяване на победителя

И победителят получава …?

Крайният победител ще бъде определен от жури от експерти на Electrolux и ще получи 10 хиляди евро парична награда. Нещо повече - покана да прекара една седмица в Стокхолм, световната стартъп столица, която ще помогне допълнително да доразвие, реализира и пусне в ход идеята си. По време на това уникално изживяване, победителят (-ите) ще се срещне с лидери и експерти от Electrolux и ще осъществи контакт с някои от най-успешните скандинавски стартъпи, да дооформи своята идея и да получи вдъхновяващи проникновения за пускането ѝ на пазара.

Какво ще се случи с всички идеи?

Като глобален конкурс, ние очакваме и се надяваме на разнообразни идеи от хора с различни истории, кулинарен опит и творчески амбиции, които са изпълними както за клиентите днес, така и за в бъдеще. Ние ще разгледаме всички идеи като вдъхновение за текущата ни работа, свързана с иновации. Ще бъде осъществен директен контакт и разговор с автора на всяка идея, която съответства с портфолиото на Electrolux и се обмисля нейното по-нататъшно развитие.

За повече информация и за да подадете идеята си, отидете на www.electroluxideaslab.com

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.