Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 29.08 - 04.09

Салата с ароматно печено тофу

Салата с ароматно печено тофу...

Food преди 7 години

Един от любимите ни аромати е този на кърито. Можем да го хапваме върху леко задушени хрупкави зеленчуци, в традиционен дал, с печени картофи или нудъли. Във всичките си измерения е богат аромат, събуждащ храносмилането и оставящ приятен пикантен вкус.

Тофуто е идеално за овкусяване, понеже не притежава отличителен вкус. Трябва само да го оставим на хладно да поеме аромата, а когато той е къри, нещата стават бързо. А пък ако използваме къри паста – направо светкавично. Къри пастата е с много по-силен аромат, затова не трябва да прекаляваме с количествата.

Необходимите продукти:
4 листа зелена салата
1/2 авокадо
1/2 краставица
100 гр. тофу
1 ч.л. къри паста
1 ч.л. настърган джинджифил
зехтин
соев сос
резен лайм

Приготвяме я така:
Овкусяваме тофуто с джинджифила, соевия сос и къри пастата и оставяме да преседи най-малко 10 минути. След това поставяме в силно нагорещен тиган и печем по 2-3 минути от всяка страна. Добре е да имаме незалепващ, защото не използваме мазнина, а структурата на тофуто е крехка и може да се разпадне.

Накъсваме зелената салата и върху нея разпределяме нарязаната на пръчици краставица и авокадото. Накрая отгоре поставяме печените сирена, овкусяваме със зехтин и резен лайм.

More Food