Следва

Къде сме с Надя?

Fashion Starter: Ан-Софи Йохансон - креативната женственост в HM Studio Есен/Зима 2016

H&M Studio за сезон есен/зима 2016 е една красива колекция от емблематични облекла. Всяка дреха в нея е създадена с особено внимание към детайла...

All fashion преди 7 години

H&M Studio за сезон Есен/Зима 2016 е една красива колекция от емблематични облекла. Всяка дреха в нея е създадена с особено внимание към детайла – от прецизните кройки до бродериите, застъпени силно при голяма част от моделите. Силуетите са с обемни рамене и прилепнала талия – форма, напомняща пясъчен часовник, и контрастираща с фолклорното влияние в колекцията.

„H&M Studio преоткрива женствеността. Фокусът е върху силата на жената, пречупен през един нов поглед към фолклора и романтиката. Всичко е издигнато на висота, но в същото време е много реалистично“,
казва Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.

V.S.: Запознай ни с твоите лични фаворити от колекцията. Имаш ли такива?
A:
Почти невъзможно за мен е да избера един любим модел! Това, което мога да кажа е, че ужасно много харесвам вълнените палта, вълненият костюм на тънко райе и силно декорираният блузон с качулка. Това за мен са наистина must-haves от колекцията.

V.S.: Дълбоко в корените на H&M е заложена любовта към минимализма. Как тази колекция се различава от останалите?
A: H&M Studio показва любовта ни към модата във всичко, което правим - това е и нашето ДНК. Колекцията е лимитирана, но пълна с ключови модели, с които всеки сезон искаме да надскочим очакванията на клиентите ни.

V.S.: Кое е специфичното по отношение на платовете , използвани в колекцията?
A: Използвали сме вълна за палтата, дантела при дългите рокли и някои от фолклорните блузи, кадифе за доза мекота и удобство, както и овча кожа (shearling) за допълнителен контраст и препратка към шведското ни наследство.

V.S.: А при цветовете?
A: По отношение на цветовете, палитрата гравитира около черно, червено, бяло, синьо и селекция от неутрални тонове.

V.S.: По какъв начин различните влияния намират отзвук в работата ти?
A: Като креативен консултант аз трябва да бъда изключително любопитна, заинтересована и отворена към нови идеи – всичко може да бъде пренесено в модата. В H&M често взимаме вдъхновение от различни места по света и винаги се стремим да наблягаме на разнообразието, имайки предвид глобалното присъствие във всичко, което правим.

H&M Studio AW16 се отличава с модели, богати по естество и детайл - от прецизността на детайлната кройка до силно декорираните детайли, които ще срещнете често. Колекцията създава идея за една нова женственост. Всичко се свежда женската сила, представена чрез свеж поглед върху фолклора и романтичните препратки. Всичко е издигнато на висота, но същевременно е и много реалистично. Основното вдъхновение дойде от архивите на шведското културно наследство, флора и животински свят. Дрехите са конструирани с разширени рамене и акцент върху талията – формата на пясъчен часовник, която силно контрастира със скандинавските фолклорни препратки и декорации, а същевременно дългите драпирани рокли придават мекота и богатство.

Колекцията ще бъде достъпна за пазаруване от 8 септември само в магазина на H&M на бул. Витоша 6, както и онлайн на hm.com.

ТЕМИ

Прецизни кройки създават силует на пясъчен часовник чрез обемни рамена и подчертана талия.



Шведският фолклор служи за вдъхновение при избора на силуетите, принтовете и декорациите в колекцията.

Палтата се заиграват с формите – от обемни модели, увиващи се около тялото, до вълнени палта с двойно закопчаване и заоблен къс ръкав.



Искрящо белите ризи са ключови за гардероба, особено когато са с ефектни ръкави, докато моделите с нежна дантела, придават изключителна женственост.



Кройката на панталоните е с висока талия и свободно падащ крачол.



Контрастът от използваните материали разкрива сложния характер на колекцията: от палта от естествена вълна до кадифени модели.

Рокли с дълги ръкави следват извивките на тялото чак до земята – такава е синята рокля от кадифе със сребърно райе от лурекс.

Сребърни декоративни верижки носят вечерно усещане както чрез извезани мотиви, така и висящи под формата на ресни.

МАТЕРИИ

Вълна при изработката на палтата, както и обработена раирана вълна за костюмите.



Дантела, пасваща перфектно на дълга рокля, топ или като част от фолклорна блуза.

Кадифето носи мекота на кройките, както и блясък на дългите драпирани рокли.



Естествената кожа добавя контрастираща нотка и усещане за шведското културно наследство.



Памукът прави белите ризи още по-искрящи, а в същото време им позволява да са вталени, но с обемни ръкави.

ДЕТАЙЛИ

Пристягането с корсет подчертава талията, богатите обшивки създават фолклорни мотиви, мънистата и кристалите придават триизмерно усещане за декорациите.

Още снимки от колекцията вижте горе в галерия>>

More All fashion