Следва

Къде сме с Надя?

Fashion Starter: Ан-Софи Йохансон - креативната женственост в HM Studio Есен/Зима 2016

H&M Studio за сезон есен/зима 2016 е една красива колекция от емблематични облекла. Всяка дреха в нея е създадена с особено внимание към детайла...

All fashion преди 7 години

H&M Studio за сезон Есен/Зима 2016 е една красива колекция от емблематични облекла. Всяка дреха в нея е създадена с особено внимание към детайла – от прецизните кройки до бродериите, застъпени силно при голяма част от моделите. Силуетите са с обемни рамене и прилепнала талия – форма, напомняща пясъчен часовник, и контрастираща с фолклорното влияние в колекцията.

„H&M Studio преоткрива женствеността. Фокусът е върху силата на жената, пречупен през един нов поглед към фолклора и романтиката. Всичко е издигнато на висота, но в същото време е много реалистично“,
казва Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.

V.S.: Запознай ни с твоите лични фаворити от колекцията. Имаш ли такива?
A:
Почти невъзможно за мен е да избера един любим модел! Това, което мога да кажа е, че ужасно много харесвам вълнените палта, вълненият костюм на тънко райе и силно декорираният блузон с качулка. Това за мен са наистина must-haves от колекцията.

V.S.: Дълбоко в корените на H&M е заложена любовта към минимализма. Как тази колекция се различава от останалите?
A: H&M Studio показва любовта ни към модата във всичко, което правим - това е и нашето ДНК. Колекцията е лимитирана, но пълна с ключови модели, с които всеки сезон искаме да надскочим очакванията на клиентите ни.

V.S.: Кое е специфичното по отношение на платовете , използвани в колекцията?
A: Използвали сме вълна за палтата, дантела при дългите рокли и някои от фолклорните блузи, кадифе за доза мекота и удобство, както и овча кожа (shearling) за допълнителен контраст и препратка към шведското ни наследство.

V.S.: А при цветовете?
A: По отношение на цветовете, палитрата гравитира около черно, червено, бяло, синьо и селекция от неутрални тонове.

V.S.: По какъв начин различните влияния намират отзвук в работата ти?
A: Като креативен консултант аз трябва да бъда изключително любопитна, заинтересована и отворена към нови идеи – всичко може да бъде пренесено в модата. В H&M често взимаме вдъхновение от различни места по света и винаги се стремим да наблягаме на разнообразието, имайки предвид глобалното присъствие във всичко, което правим.

H&M Studio AW16 се отличава с модели, богати по естество и детайл - от прецизността на детайлната кройка до силно декорираните детайли, които ще срещнете често. Колекцията създава идея за една нова женственост. Всичко се свежда женската сила, представена чрез свеж поглед върху фолклора и романтичните препратки. Всичко е издигнато на висота, но същевременно е и много реалистично. Основното вдъхновение дойде от архивите на шведското културно наследство, флора и животински свят. Дрехите са конструирани с разширени рамене и акцент върху талията – формата на пясъчен часовник, която силно контрастира със скандинавските фолклорни препратки и декорации, а същевременно дългите драпирани рокли придават мекота и богатство.

Колекцията ще бъде достъпна за пазаруване от 8 септември само в магазина на H&M на бул. Витоша 6, както и онлайн на hm.com.

ТЕМИ

Прецизни кройки създават силует на пясъчен часовник чрез обемни рамена и подчертана талия.



Шведският фолклор служи за вдъхновение при избора на силуетите, принтовете и декорациите в колекцията.

Палтата се заиграват с формите – от обемни модели, увиващи се около тялото, до вълнени палта с двойно закопчаване и заоблен къс ръкав.



Искрящо белите ризи са ключови за гардероба, особено когато са с ефектни ръкави, докато моделите с нежна дантела, придават изключителна женственост.



Кройката на панталоните е с висока талия и свободно падащ крачол.



Контрастът от използваните материали разкрива сложния характер на колекцията: от палта от естествена вълна до кадифени модели.

Рокли с дълги ръкави следват извивките на тялото чак до земята – такава е синята рокля от кадифе със сребърно райе от лурекс.

Сребърни декоративни верижки носят вечерно усещане както чрез извезани мотиви, така и висящи под формата на ресни.

МАТЕРИИ

Вълна при изработката на палтата, както и обработена раирана вълна за костюмите.



Дантела, пасваща перфектно на дълга рокля, топ или като част от фолклорна блуза.

Кадифето носи мекота на кройките, както и блясък на дългите драпирани рокли.



Естествената кожа добавя контрастираща нотка и усещане за шведското културно наследство.



Памукът прави белите ризи още по-искрящи, а в същото време им позволява да са вталени, но с обемни ръкави.

ДЕТАЙЛИ

Пристягането с корсет подчертава талията, богатите обшивки създават фолклорни мотиви, мънистата и кристалите придават триизмерно усещане за декорациите.

Още снимки от колекцията вижте горе в галерия>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.