Следва

Пак стана горещо! Емили Ратайковски почива в Санторини

Кой е Сървайвърът при лаптопите?

Заговорихме се в редакцията колко пъти...

Shopping преди 7 години

Заговорихме се в редакцията колко пъти сме си заливали лаптопа със сок или кафе и как още десетки пъти ни е спирал дъхът в момента, в който детето го бутне от дивана по невнимание. Оказа се, че нервите, които ни образуват тези компактни машини, без които не можем, са доста, особено след като се превърнаха в неразделна част от ежедневието.

Честно да си признаем, на всяка от нас й трябва по един надежден съюзник, който, освен да не се драска, чупи и блокира непрестанно, да бъде красив и практичен.

Оказа се обаче, че откриването на такова устройство не е толкова лесно, колкото си мислехме. Тук имахме нужда от мъжка намеса. След дългата сутрин, прекарана в обсъждане на мечтаните характеристики, един мечтан мъж, близък наш приятел, ни предложи да разгледаме Lenovo ThinkPad X1 Yoga.

Този лаптоп е едно от най-новите попълнения в ThinkPad семейството на Lenovo, но, тъй като знаем приказката “На мъж вяра нямай”, решихме да проверим сами дали точно той е най-доброто решение за нашето ежедневие. Ето какво разбрахме едно кафе и няколко тестови видеа по-късно.

ThinkPad X1 Yoga е лек, тънък и компактен лаптоп, а ние обичаме практичните придобивки. Затова се радваме, че тази машина ще бъде винаги с нас, независимо коя чанта сме избрали, за да подхожда на страхотните ни нови обувки.

Ако пък планираме да прекараме уикенда на пикник в планината и сме забравили дъската за рязане, можем да нарежем франзелите си на апетитни кръгчета върху нашия Lenovo. Не, той няма да се разсърди! Съвсем спокойно можем да го използваме като пръв помощник в готвенето и у дома. Дори и неволно да използваме повече сила от необходимото, дисплеят ще остане непокътнат.

И както се чудехме как е възможно да е толкова здрав, разбрахме, че макар едва ли бихме сложили лаптопа си във фурната или в хладилника, той ще премине и през това, тъй като е тестван да издържа на големи температурни амплитуди.

И докато още разглеждаме издръжливите горен капак и дисплей, няма как да не споменем, че те се въртят на 360 градуса, което прави използването на екрана още по-удобно. Богатите цветове и по-яркият контраст доставят истинско удоволствие при гледане на видео и филми, а работният процес се улеснява изключително, благодарение на химикалката, с която можем да пишем ръкописно с лекота.

Както казахме и в началото, течностите в близост до лаптопите всяват шок и ужас в душите ни, особено когато децата са наблизо. Хлапетата са истински вълшебници в разливането на сок, вода и мляко и ръсенето на трохи върху техника и го правят за части от секундата. Това обаче определено не е заплаха за Lenovo ThinkPad X1 Yoga. Достатъчно е да го обърнем и да оставим течността да изтече. Дори няма нужда да прекъсваме процеса на работа.

Макар че плажът е предимно място за забавление, някои от нас обичат да работят и там, което следващия сезон ще бъде доста лесно с този лаптоп. Ако ThinkPad X1 Yoga попадне в пясъка, можем просто да го изтръскаме заедно с плажната хавлия, докато не изпадне и последната песъчинкаа. Не че ако остане нещо, ще е проблем! А ако останем по-дълго на плажа и издържим, без да изгорим, и X1 Yoga ще се справи, благодарение на батерията, която издържа до 11 часа с едно зареждане.




 

Не, не бихме могли да пилеем повече време в преглеждане на чужди мнения. Както се казва - око да види, ръка да пипне. Тръгваме към магазина, за да проверим дали този истински бизнес и лайфстайл сървайвър ще оцелее и в нашите ръце.
 

More Shopping