Следва

Imany обещава грандиозно шоу на 19-и октомври в София

На 14 септември SOHO представя дебютната фотографска изложба на Жана Йорданова - "Памет за тишината"

След шума на лятото SOHO кани да се потопите...

Events преди 7 години

След шума на лятото SOHO кани да се потопите в тиха прелюдия към есента, в една липса на шум или доброволна пауза на обекта, обградил се с тишина чрез настройка към околната среда. Избoрът да ви представят фотографиите на Жана Йорданова e именно поради този уникален момент във времето и пространството, които авторката така фино успява да улови - празнината, оставена между две мисли.

В процесa на търсенията й природата заема съществено място, поради освобождаващата си сила oткъм перманентно зашеметяващите ни очаквания и влияния, идващи от неестественaта среда, наситенa с изкуствени шумове и хипермедиaтизaция. Творбите й са заснети с естествена светлина, в резултат на което възникват щампи, близки до интимната й памет, с полъх oт сънищата и детските й летни спомени за топла светлина и мечти, сякаш идваща от приказките, създавайки поглед, в който всичко изглежда с вплетена скрита тайна.

Домакините от зелената къща са изключително горди с успеха си да привлекат авторката да се завърне след дълги години в България и да покаже за първи път пред публика цялостен проект. Желанието им е да споделят творчеството на този изключителен творец със софийската публика и в деня на откриването да ви запознаят лично и със самата Жана.



Информация за автора:

Докато учи право в България, обръща живота си на 180 градуса, като заминава за Канарските острови и започва да експериментира с графичен дизайн, а в свободното си време да открива местността, вървейки с раница и малък компактен фотоапарат. Постепенно светът на фотографията започва да я привлича все повече и повече. Идват и първите поръчки за работа, но все още не е открила собствения си почерк, докато не започва да прави походи из островите с неин приятел артист. Дисекцията на чувствата, които прави с колажите, илюстрациите и текстовете си, вдъхновяват Жана да открие погледа, характерен за работата й. Така открива вдъхновението, което е основният й двигател и до днес - 7 години по-късно, когато вече се е изградила в един надарен фотограф с фино чувство към улавяне на емоцията в обекта си. Повече за работата й можете да откриете тук: http://www.zhanayordanova.com/

Изложбата "Memoria del silencio", можете да разгледате в арт коуъркинг пространстовото SOHO на ул. Искър №4, всеки делничен ден от 9 до 19ч, между 14 септември и 20 октомври.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.