На 14 септември SOHO представя дебютната фотографска изложба на Жана Йорданова - "Памет за тишината"

След шума на лятото SOHO кани да се потопите...

След шума на лятото SOHO кани да се потопите в тиха прелюдия към есента, в една липса на шум или доброволна пауза на обекта, обградил се с тишина чрез настройка към околната среда. Избoрът да ви представят фотографиите на Жана Йорданова e именно поради този уникален момент във времето и пространството, които авторката така фино успява да улови - празнината, оставена между две мисли.

В процесa на търсенията й природата заема съществено място, поради освобождаващата си сила oткъм перманентно зашеметяващите ни очаквания и влияния, идващи от неестественaта среда, наситенa с изкуствени шумове и хипермедиaтизaция. Творбите й са заснети с естествена светлина, в резултат на което възникват щампи, близки до интимната й памет, с полъх oт сънищата и детските й летни спомени за топла светлина и мечти, сякаш идваща от приказките, създавайки поглед, в който всичко изглежда с вплетена скрита тайна.

Домакините от зелената къща са изключително горди с успеха си да привлекат авторката да се завърне след дълги години в България и да покаже за първи път пред публика цялостен проект. Желанието им е да споделят творчеството на този изключителен творец със софийската публика и в деня на откриването да ви запознаят лично и със самата Жана.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.