Следва

Тема на деня: Черно и бяло за септември

Главните модни тенденции Есен/Зима 2016/17: Кадифе

След като разгледахме първоначалния общ разбор на големите тенденции за есен 2016, днес стартираме стъпка по стъпка с по-задълбоченото им разглеждане...

All fashion преди 7 години

След като разгледахме първоначалния общ разбор на големите тенденции за есен 2016, днес стартираме стъпка по стъпка с по-задълбоченото им разглеждане. Първа от тях е една от най-обичаните и едновременно мразени материи, а именно кадифето.

Кадифето като самодостатъчен тренд започна да се развива още преди 5-6 сезона, но докато тогава то бе още в зародиш под формата на деликатен проблясък сред море от трендове, то за миналия и настоящия сезон, материята изживява своя пик.

Всяка една модна къща, малка или голяма, се допира по един или друг начин до нея. От утвърдени имена като Томас Майер за Bottega Veneta и Стела МакКартни за едноименния си бранд, та чак до прохождащите Демна Гвасалия (Vetements) и Лаура Ким и Фернандо Гарсия (Monse), кадифето е гарантиран hit maker за есен 2016.

Материята е една от тези хамелеон тенденции, при които границите за цвят, силует и източник на вдъхновение просто не важат. Тя лавира между цветовата гама от индиго, изумрудено, бордо, бежово, светлорозово и пурпурно и се закача умело за всяко едно десетилетие, способно да служи за вдъхновение този сезон. От 90-тарския минимализъм, бохемския глам рок, 80-тарския кич и дори през остатъците от викторианската тенденция, кадифето оставя отпечатък навсякъде. От пижами и слип рокли, през мъжки рипсени костюми с двуредно закопчаване и тежки романтични рокли с къдри, всичко най-интересно от дизайнерските предложения, разглеждаме тук...

Alberta Feretti

Monse

Vanessa Seward

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.