Следва

Run baby, run: една споделена тренировка с Александра

До Чикаго и назад. Стегнахме куфарите, малкият Охай ни очаква!

"Животът ни се движи твърде бързо. Ако от време на време не се спрем и огледаме съвсем за малко, има шанса да пропуснем много". Тези думи на Ферис Бюълър важат с пълна сила за родния му град, който може да се похвали с големите си културни постижения...

All About Life преди 7 години

"Животът ни се движи твърде бързо. Ако от време на време не се спрем и огледаме съвсем за малко, има шанса да пропуснем много". Тези думи на Ферис Бюълър важат с пълна сила за родния му град, който може да се похвали с големите си културни постижения, градски блус, небостъргачи и разбира се Кание Уест.

Динамичен, привлекателен, кипящ от живот - това е Чикаго. Ако утре спонтанно решим да се метнем на първия самолет за Америка, къде ще отидем? В Чикаго? Да! И от там - директно с влака към Охай...

Малко градче. Спокойно, отдалечено, приятно. Място, на което можем с пълни шепи да грабим от красотата на живота. Природа, храна, отдушник за душата. Вижте защо правим остър завой и вместо да останем в космополитния град, се пренасяме на края на света.

Къде да останем?

The Ojai Valley Inn and Spa

Този имот със скромните 200 декара отваря врати през 1932 година. Мястото е известно със зелените си голф игрища, тенис кортове и луксозното си СПА. Покрай всички тези занимания, задължително трябва да намерим време и за активна почивка край басейна или приятна разходка около заобикалящата ни природа.

Представете си следното. Открити маси с изглед към голф игрището, аромат на лавандула и розмарин, прекрасна храна!

905 Country Club Rd.; 855-697-8780; ojairesort.com

Ojai Rancho Inn

Отворено през 2013 година, това битово място предлага уют, сгушен в дървени огради, домашно приготвени напитки и храни, старинни мебели и стари грамофони. На територията на хотела можем да открием магазин за винтидж дрехи, домашни работилници и дори зала за автентична музика.

615 Ojai Valley Trail; 805-646-1434; ojairanchoinn.com

Къде да пазаруваме?

Julia Rose & Company

Този бутиков магазин предлага изобилие от шик опции. Женски рокли, мъжки ризи, изобилие от щампи, цветове, шалове, бижута, чанти.

335 East Ojai Avenue Ojai; 805-646-8564; juliaroseandcompany.com

Summer Camp

Мястото, на което се срещат старото и новото. Собствениците Рейчъл и Майкъл Грейвс, събират ценни вещи, антики, стари печки, старинни сервизи, ретро камери и други.

020 W. Ojai Ave.; 805-861-7109; shopsummercamp.com

Къде да хапнем?

AZU

Тази домашна атмосфера привлича не само туристите, но и местните. Преди 16 години мястото е реставрирано и отворено за клиенти, като до днес то запазва своята автентичност, изградена още през 1910 година. Мястото създава уникална атмосфера заради дървения бар, изрисуван от художници. Сякаш се намираме в уютна градина.

457 E. Ojai Ave.; 805-640-7987; azuojai.com

The knead Baking Company

Тази скромна семейна пекарна е мястото, на което да вземем чаша хубаво кафе и топло печиво. Нещо като запазена марка на пекарната е прочутият сандвич с органични пържени яйца, бял чедър, прясно изпечен хляб и допълнителни добавки като рукола, домати, крема сирене. Техните печени изделия са вълшебни - торти, бисквити, сладкиши, хлебчета. И всичко е домашно! :)

469 E. Ojai Ave.; 310-770-3282; kneadbakingcompany.com

Какво да правим?

Bart's Books

Това е мястото, в което има по нещо за всеки. Местните считат откритата библиотеката за една от любимите им забележителности,тъй като историята на това местенце е необикновена.

302 W. Matilija Street; 805-646-3755; bartsbooksojai.com

The Ojal Olive Oil Company

Тази семейна ферма с маслинови горички е малко по-встрани от главния път и е един забавен начин да прекараме следобедите си. Фермата посреща посетители, които опитват собственото им производство - лимони, чесън, босилек, розмарин и дори сапуни, кремове за лице и други. Ако пък се обадите предварително, ще има кой да ви разведе и разкаже за това скришно местенце.

1811 Ladera Ridge Rd.; 805-646-5964; ojaioliveoil.com

Време за туризъм, колело, езда ... Природата е щедра към това райско кътче, а забавленията, с които да запълним деня си от ранни зори до късната вечер са ... неизчерпаеми. Охай е градче, което предразполага всеки човек и макар да е малко, емоциите в него са много.

Тръгваме!

More All About Life