Следва

Positive energy в пет стъпки с Александра

Run baby, run: една споделена тренировка с Александра

На 22, висока 183см, модел, TV водеща, активно спортуваща и винаги усмихната. Александра Богданска - бившият талисман на баскетболния ни отбор, е момичето, което ще изскача неочаквано из рубриките ни тази седмица...

All About Life преди 7 години

На 22, висока 183см, модел, TV водеща, активно спортуваща и винаги усмихната. Александра Богданска - бившият талисман на баскетболния ни отбор, е момичето, което ще изскача неочаквано из рубриките ни тази седмица. Настояща студентка по икономика, жонглира с моделството от четири години, ролята на телевизионна водеща й е съвсем нова и вълнуваща, както ни сподели и въпреки, че графика й е много запълнен, времето за тренировка е задължително поместено в него. Както ни разказва, всичко е въпрос на мотивация и желание, а невъзможни неща няма. Седмицата ни започва изпълнена с позитивна енергия. Проследяваме една тренировка в парка с Александра, а начина, по който тя тренира е наистина много интересен и напълно непознат за България. Ето как:







"Със спорт започнах да се занимавам преди три години. Тогава бях с дванадесет килограма по-тежка от сега и това ме мотивира да се взема наистина в ръце. Започнах да се храня здравословно, да тренирам редовно. Най-трудно е да започнеш винаги. След като веднъж влезеш в този ритъм е много трудно да се върнеш пак към заседналия начин на живот. "





"С ластиците тренирам от по-скоро, около година и половина. Един приятел ми ги показа, идеята за тренировка с тях е доста неизвестна още тук в България, но в САЩ е доста разпросранено. За мен това е перфектния начин да тренираш. Не обичам да прекарвам време в затворено пространство, като фитнес зала. А ластиците ми дават възможност да тренирам и вкъщи и навън, мога да ги нося нясякъде, където и да пътувам. Заемат малко място и са леки. Това е перфектният начин да съм във форма и да се грижа за тялото си. "









"Ластиците са алтернатива на фитнеса. Може да се замести всяко упражнение, всеки един уред в него с ластик. Хубавото е, че тренираш със собственото си тегло, така че рискът от нараняване и травма е много по-малък, отколкото във фитнеса. Няма ограничения нито за килограми, нито за каквото и да е, нужно е само желание."





"Здравословният начин на хранене за мен се състои в голямо разнообразие, хранене по малко, често. Това правило го знае всеки, но го пренебрегваме. И също така пиенето на много вода. Аз пия между два и половина и три литра вода на ден. Има формула, по която всеки може да си изчисли спрямо собственото си тегло, какво количество вода му е необходимо за деня.

В хранителните си навици приличам по-скоро на мъж. Не си падам по шоколади и сладки неща, те не ме изкушават толкова, колкото нещо сготвено, като паста, пица, риба. Нещо такова много повече би ме изкушило."






"Една моя тренировка продължава от 30 до 40 минути. Когато съм много заета тренирам веднъж днесвно, когато съм по-свободна обичам да правя по-леки загревки, стречинг, някакво кардио сутрин, за да събудя организма и метаболизма си. Силовите тренировки ги оставям за преди вечеря. Старая се да тренирам всеки ден."



More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 21 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.