Следва

Обичта на известните: Никол Шерцингер и Григор Димитров ръка за ръка в Италия

Една сутрин на Френската ривиера в имението на Коко Шанел

През далечната 1928 година, един закупен 5-акров терен се превръща в легендарен имот. Десетилетие по-късно, имотът, който вече е притежание на Коко Шанел е не само имение за чудо и приказ...

преди 7 години

През далечната 1928 година, един закупен 5-акров терен се превръща в легендарен имот. Десетилетие по-късно, имотът, който вече е притежание на Коко Шанел е не само имение за чудо и приказ, но и най-спокойното кътче на една велика особа. Сумата от 1,8 милиона е платена, а цената за спокойствието на Шанел е гарантирана.
Седем уютни спални, светилища и сгушени любовни кътчета. По това време любовник на Шанел е вторият херцог на Уестминстър. След като слага подписа си върху марката Chanel, дизайнерката се отдава на изграждането на дом и подходящ за него интериор. Ароматна лавандула, зрели маслинови дървета, богати цветни градини, тази вила на Френската ривиера се превръща във вълнуващото място на Шанел, където може да се оттегли за минути от големия свят на модата.

Миналата година, домът на Chanel обяви, че е купува имота и планира да го възстанови и превърне в зашеметяващо величие. В какво точно ще се превърне - дали в хотел, музей или лично пространство за онези с марка Chanel, все още е загадка. Но Коко Шанел може да е спокойна някъде там, знаейки, че на това нейно любимо място отново ще се вдъхне живот, отново ще се постави подписа Chanel.

Ето няколко любопитни неща, които знаем за дома на Коко, който се простира на великата Френска ревиера:

1. Името на имението е "La Pausa" и означава "паузата". Има за цел да отдаде почит на Мария Магдалена. Стара легенда гласи, че тя е починала в близост до мястото, на което днес се издигат маслиновите дръвчета, докато е пътувала от Йерусалим, след като Исус е разпънат на кръста.



2. Aubazine, сиропиталище от XII век във Франция, в което Коко прекарва част от детството си, до голяма степен вдъхновява голяма част от дизайна на La Pausa.

3. В двора на имението има над 20 000 плочки.

4. Имението разполага с уникална библиотека, огромна трапезария, камина, четири дневни и шест бани.



5. Всяка баня в La Pausa е оборудвана със служебен вход, така че по-лесно и по-бързо да се излиза навън.

6. Паркът към имота е уникален. Разполага с 350 дървета, а някои от растенията са подарени на Шанел от кралското семейство на Монако. Също така има и тенис корт, тъй като собственичката е била спортна натура.



7. На стените на мадмоазел и херцога старателно са наредени произведения на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Жан Кокто.

8. Chanel продава имението малко след смъртта на херцога през 1953 година. То е закупено от издателя Емери Ривас и съпругата му Уенди и се превръща в място, на което се събира Холивуд.

More