Следва

Дизайн за вдъхновение: Ключът в баланса вътре в нас и у нас

Сутрин в 7 точно с Александра

Лъчезарна, атлетична, заразяващо позитивна, Александра е при нас от ранна сутрин, за да проследим един неин ден...

All About Life преди 7 години

Лъчезарна, атлетична, заразяващо позитивна, Александра е при нас от ранна сутрин, за да проследим един неин ден, да видим как съчетава различните занимания и въпреки това, поддържа тази фигура. Питаме какво я амбицира и какво я тласка напред, каква е цената на успеха и лесна ли е за плащане. След като лично я придружихме на една тренировка и разпитахме какво я вдъхновява, решихме да разберем малко повече за нея. Вече знаем, че е модел, от скоро телевизонна водеща, настояща студентка, бивш талисман на баскетболния ни отбор, любопитни сме да разберем още.

V.S. Здравей, Алекс, представи ни се?
А: Аз съм Александра Богданска, обичам живота, работя като модел, студентка съм и отскоро съм телевизионен репортер.

V.S. Как се случи това?

А: От телевизия 359 са ме забелязали в няколко интервюта, че говоря открито и не се притеснявам от камерата и са си казали: “Това е нашето момиче.” Предложиха ми и така започнах. За мен е много интересно това ново предизвикателство, изкарва ме от зоната ми на комфорт и ме предизвиква да се усъвършенствам.

V.S. Кое е най-голямото предизвикателство в тази работа ?
А: Контактът с хората, това, че не ги познаваш и не знаеш какво можеш да очакваш като отговор от тяхна страна или реакция. Трябва да си доста гъвкав за целта. Но това, което правя ми харесва, наистина ме зарежда и ме кара да се чувствам щастлива.





V.S. Опиши ни една твоя сутрин как преминава?
А: Ставам много рано, винаги. Задължително пия чаша хладка вода, която съм си оставила от вечерта на нощното шкафче, за да се събуди метаболизма, за да се раздвижи тялото. Следва кафе и кръстословица. Кръстословицата винаги ми помага да събудя мозъка си. Така че когато и тялото и умът ми са будни, аз съм готова да посрещна деня.

V.S. Каква е перфектната закуска?
А: Винаги си спомням нещо, което моята баба ми казваше като дете: “Закуската изяж сам, обядът сподели с приятел, а пък вечерята я дай на врага си.” И аз оттогава си карам така. Закуската ми е най-силното ядене. Моята закуска е домашно кисело мляко с мюсли или семена, плод и мед, понеже обожавам мед.

V.S. След това какво следва?
А: Ако имам време, правя кардио или лек стречинг и отивам на снимачната площадка. Понякога съм много заета и ми се случва да имам по осем-девет фотосесии на седмица, тоест имам повече от една на ден. И ми е невъзможно физически да си спазя всички ритуали.

V.S. Какво се случва, когато работният ти ден приключи?
А: До пет-шест съм заета, след това тренирам с ластиците, задължително. Обичам да си лягам рано, понеже не мога да спя до късно. Аз винаги ставам много рано.








V.S. Как изглежда твоя ден-мечта?
А: Да се събудя с кръстословица и кафе, да тренирам два пъти в деня, но не винаги се получава. Но съм щастлива, понеже да съм заета е едно от най-добрите лекарства против скуката.

V.S. Ако имаш един ден, в който можеш да правиш абсолютно каквото поискаш, как би го прекарала?
А: Може би бих се върнала назад във времето, в Ренесанса. И просто бих искала да го прекарам като наблюдател. Този етап от историята ми е много интрересен, всички тези тоалети. И така, бих прекарала един ден с машина на времето.

V.S. Режимът сменя ли се малко, когато си на почивка?
А: Не, просто се сменя мястото. Тренировките си остават, здравословното хранене също. Просто се зареждам от новото място в положителна енергия. Това се променя за мен. И наистина няма никакви граници, ако имаш желание можеш да постигнеш всичко, навсякъде.








V.S. А как започна всичко?
А: Всичко започна когато спечелих конкурса “Мис Национален отбор - баскетбол” и се превърнах в официалния талисмат на отбора. По това време имахме много изяви, аз пътувах навсякъде с тях и станах по-уверена в комуникацията си с хората. Това беше моя старт.

V.S. Как съчетаваш моделството с телевизията?
А: Много трудно, понякога започвам да липсвам на семейството ми, тъй като не ми остава много време да се прибирам и да ги виждам. Това е единственият недостатък, който имам в заниманията си в момента.

V.S. Кое е най-интересното и запомнящо се нещо, което ти се е случвало до момента в професионален план?
А: Имах възможността да партнирам на Мел Гибсън в една сцена от "Непобедимите 3", когато течаха снимките в България. И се оказа, че той е един изключителен джентълмен. И си пожелавам да имам още такива филмови изяви. Не се държи горделиво и арогантно като българските звезди. Беше много приятно.

V.S. Каква е разликата в професионален план между Бълария и чужбина според теб?
А: Разликата е, че в България хората работят основно с личните си контакти по симпатии, в много тесен кръг. В чужнина всички наистина са равни, там има значение какво наистина можеш.

V.S. Би ли си пожелала да живееш някъде другаде?
А: Бих си пожелала да пътувам много, да видя целия свят, но не за дълго. Винаги искам да се връщам в България, това място за мен си има своята магия, не може да се опише, то се усеща. Но трябва да пътуваш, за да го оцениш.







More All About Life