Следва

Trend report - Руси мъже

Абитуриентска треска 2009 - Ина Михова за прическите в балната нощ

Ина Михова познаваме като професионалист не само в оформяне на перфектната прическа, но и в превръщането...

Hair преди 14 години

Ина Михова познаваме като професионалист не само в оформяне на перфектната прическа, но и в превръщането на косата в истински красив аксесоар. Нейното мото е, че красивата коса е здравата коса и когато посетиш салон Мадлен, получават първо внимание към основата и после към цялостния завършек. Попитахме Ина за абитуриентската треска и приготовления и всъщност стана ясно, че косата се превръща в женско оръжие единствено след намесата на професионалиста. Ето какво ни разказа тя:

V. S. Има ли опасност прическата на бала да обере точките вместо самия абитуриент и как може да се избегне това?
И. М.
Има, но не и за абитуриентите, които са предпочели да си направят прическата при мен. Аз ще я подбера така, че да подчертае хубавите страни и да прикрие недостатъците. Освен че прическата ще бъде в абсолютна хармония с тоалета и бижутата, аз ще съобразя и с пропорциите и формата на лицето. Факт е, че главата, заедно с косата, трябва да е в определени пропорции на ръста, както и с характера и темперамента на съответния човек, за да се чувства комфортно и да има настроение. Дори и след 20 г., гледайки си снимките от бала, да си каже, че прическата е перфектна, т.е. допълнение към идеалния външен вид.

V. S. Еднакво секси, младежка и провокативна като за такава вечер ли могат да бъдат дългата и късата коса? Или дългата по презумпция е задължителна?
И. М.
Не е задължително, зависи кой ще я носи. Въпреки че аз мога да направя и страхотна прическа на къса коса, дългата коса дава по-големи възможности за фантазията. И като включим факта, че косата може да се удължи (екстеншън) само за два часа, възможностите стават неограничени.

V. S. Би ли направил пробна прическа на абитуриентка? Не е ли рисковано после да не може да се повтори дословно и да има разочаровани?
И. М. Няма такава опасност, тъй като при нас се предлага и виртуална прическа (това, че човек може да се види предварително с много варианти е част от професионализма). Аз смятам, че пробната прическа е желателна, тъй като чрез това отделено време се отсяват от хилядите варианти най-подходящите.

V. S. Да сложим ли тази пролет някаква украса в косата си, ако сме абитуриентки? Цвете, перо, бижу, някакъв ефектен шал? Или да заложим на съвършената изчистеност?
И. М.
Всичко е позволено. Въпреки че добрият стил изисква да има един елемент, който да отличава абитуриентската вечер от всекидневието.

V. S. Бретонът ограничава ли фантазиите на майстор-фризьор като теб?
И. М.
Напротив, защото има колкото видове прически, толкова и ралични варианти за бретона.

V. S. Блясък в косите или само в очите?
И. М.
С блясъка не трябва да се прекалява, за да не стане кич, а само да се подчертае определен детайл от прическата.

V. S. Екстеншън?
И. М.
С екстеншъна се дообогатява визията, но и без него може да се направи произведение на изкуството.

V. S. За да получиш съвършения резултат с косата, ти стига описание на целия тоалет или само на деколтето?
И. М.
Трябва описание на целия тоалет, за да се подчертае излъчването му с прическата.

V. S. Дай ни пример за красив външен абитуриентски вид на момиче на 18?
И. М. Прическата трябва да подчертае, че момичето е на 18, а не да я състарява. Най-голямата красота е в младостта.

More Hair