Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 12.09 - 18.09

Приказка за сладкиши... Gato Bakery, един Париж в Лозенец

Имало едно време едно малко момче, което, за разлика от другите деца на неговата възраст, се прехласвало не по ритането на топка и хвърлянето на яйца по колите през прозореца, а по… готвенето. 

All About Life преди 7 години

Имало едно време едно малко момче, което, за разлика от другите деца на неговата възраст, се прехласвало не по ритането на топка и хвърлянето на яйца по колите през прозореца, а по… готвенето. Видело ли мама и баба  да се суетят над някоя гозба, вниманието му като с грамаден космически магнит било привличано към свещенодействието на сръчните им ръце. Малкото момче оставяло другото и започвало да помага. А когато ставало дума за кекс и миксер, изпадало в екстаз. Момчето започнало да гледа кулинарни предавания, да чете книги с рецепти и така се потопило в магията на смесването на продукти и подправки и последвалите я резултати, че не можело за миг дори да си помисли да прави нещо друго. Било детско вълшебство, превърнало се във вълшебство за големи...



Днес това момче е млад 27-годишен мъж, пренасочил с любов, желание и гордост попитото с детските очи и квалифицирана френска школовка в умение сам да приготвя гурме вкуснотии в уютната си градска пекарна. Когато влезете в нея, и да търсите шефа с педантичен външен вид и взискателен поглед към заобикалящото го, няма да го откриете, така че едва ли веднага ще разберете кой е Стефан. Освен, обаче, ако самият той не реши да ви поднесе избраното от вас или просто да ви попита как сте и дали сте доволни от… всичко. За него това е много важно и той непрекъснато се допитва до мнението на клиентите си, за да „поправя”, ако има нещо за коригиране. А пък и защото е такъв – приказлив, любезен, възпитан, симпатичен и свободен по дух.

Прекрачваме кокетната му кафе-пекарна Гато”/сладкиш на френски, с ударение на о/, за да разберем с какво и как ще ни изненада Стефо, и изобщо – да се потопим в кулинарната наслада, наречена СЛАДКАРСТВО. Придружаваме преживяното с няколко основателни причини да отидете и вие там точно сега, на прага на ароматната есен.



Сгушена сред кооперациите, на ул. „Бигла” 35 в кв. „Лозенец”, веднага ще разпознаете семплия й и същевременно изтънчен външен вид. Ако ви е агреаблюмо (приятно) и ви се искат осезания като на Шанз Елизе, поседнете на малката веранда. Ако жадувате за бутиковото усещане на атмосферата и ароматите на пекарната, влезте вътре и ще се почувствате дуульетмо (уютно) точно, както би било на Риволи. Разбира се, стига да си намерите място. Пекарната е пити-пити (малка, мъничка), но има достатъчно място за всеки ценител на иновативните кулинарни идеи на Стефан. А те всеки ден са различни, пресни и приготвени на място. Incroyable!

Продължението на невероятния разказ за това вълшебно място, очаквайте утре>>

More All About Life