Следва

Захладняващ Trend Report: #putaturtleneckunderit

NYFW: Monse и Jason Wu Пролет/Лято 2017. Или най-интересното от подиума до момента

Отбелязваме старта на модната лудница, наречена Моден месец, още днес...

All fashion преди 7 години

Отбелязваме старта на модната лудница, наречена Моден месец, още днес. Сезонът е Пролет/Лято 2017, а първата от четирите основни локации е Ню Йорк. В предстоящите няколко седмици ще разгледаме подробно най-доброто от дефилетата, като първи поред са младите дизайнери от Monse и Jason Wu...

Monse

След главозамайващия старт преди точно една година, кариерата на Лаура Ким и Фернандо Гарсия не би могла да се развива по-добре. Първите им две колекции са в продажба, заемат главни дизайн позиции в Carolina Herrera, а от съвсем скоро са назначени и за креативни директори на Oscar de la Renta, брандът, положил основите на естетиката на младите дизайнери.

В основите на колекцията стоят иконичните вече за младия бранд мъжки ризи и тренчове, но за пролет 2017 те преминават през усилено моделиране: на места прорязани, ризите са съблазнително развлечени; традиционните раирани костюми са с висока талия, деконструирани панталони и поли. Мъжкото облекло остава закодирано в естетиката на модното дуо, но тук наблюдаваме силен хайлайт върху женствените силуети: раираните почти моряшки туники са обсипани с мъниста; тюлените бодита, плетивата и вечерните рокли идват с множество пайети, а широките карго панталони, изработени от коприна, влизат в ролята на идеалното вечерно облекло.

Jason Wu

Минути преди старта на пролетно-лятното си дефиле за пролет 2017, Джейсън Ву споделя своята гледна точка по отношение на лукса: "Крайно време е да се завърне към оригиналното си значение. Луксът е нещо ексклузивно, интимно и съвсем не крещящо."

И като потвърждение на думите си, дизайнерът съкращава значително списъка с поканени - от 550 миналия сезон на едва 250 сега.

Що се отнася до дрехите, те са микс от спортна и чисто момичешка естетика, много повлияни от работата на швейцарския съвременен артист Уго Рондинон, известен с работата си с неонови цветове. Декоративността и ярките елементи по принцип не са от най-присъщите за Ву похвати, но в новата му колекция те са отличителни: прозрачен бял топ с изрязани рамене и съответстващи панталони във флуоресцентно жълто; тъмносиня рокля с паднали рамене и асиметрична пола в оранжево.

More All fashion