Следва

Ударна доза елегантност за "Добро утро"! Редакторите гласуват, вижте кой печели!

Главните модни тенденции Есен/Зима 2016/17: Мъжкият костюм

Мъжкият костюм е тук, за да остане. Под формата на една от най-големите за сезона тенденции, вечният ансамбъл претърпява не една или две метаморфози в името на по-добрата мода...

All fashion преди 7 години

Мъжкият костюм е тук, за да остане. Под формата на една от най-големите за сезона тенденции, вечният ансамбъл претърпява не една или две метаморфози в името на по-добрата мода.

За Есен/Зима 2016 в мъжкия костюм е вложена голяма доза мисъл, той идва скроен до нови висоти на съвършенството: свежият обемен и силно конструиран силует на Balenciaga; скъсените сака на Sonia Rykiel; любопитните диагонални срязвания при младия талант Симон Порт от Jacquemus.

Що се отнася до силуета, той е предимно оувърсайзд, типично мъжки: саката биват с подплънки или без, с двуредно или едноредно закопчаване; панталоните идват с много висока талия, свободно падащи, прави или разкроени, скъсени над глезена или с макси дължина, подгънати или не, но никога тесни.

Интересното при цветовата палитра е, че в случая тя е леко тромава. Изцяло в естетиката на добре обиграната класика, ярките и силни цветове отсъстват напълно. На тяхно място идват изпитаните тъмносини и сиви тонове, като сакото координира по цвят панталоните, color blocking-ът отсъства като мотив. За сметка на това обаче, тесните и широки райета, както и всички разновидности на каретата присъстват смело и по много в почти всеки един дизайнерски ансамбъл.

А тук припомняме и останалите тенденции...

Животински принтове

Кадифе

Отново Изток

More All fashion