Следва

Лични вещи на Коко Шанел показват във Венеция

Ударна доза елегантност за "Добро утро"! Редакторите гласуват, вижте кой печели!

Те са прочути, те са облечени и соанирани от спецове, те са звезди в топ форма, включително стилова.
Е, няма лошо, още повече, че в това да ги оценим, има доза страшно приятен чар...

Fashion преди 7 години

Те са прочути, те са облечени и соанирани от спецове, те са звезди в топ форма, включително стилова.
Е, няма лошо, още повече, че в това да ги оценим, има доза страшно приятен чар.

И така, от днес, редакторите на ViewSofia поглеждаме с поусимпатизиращо, полукритично око на визиите на големите световни любимци на червения килим. В идеята е заложен чисто и просто каймакът на модния разговор, който никога не клони към финал, не и в нашата редакция. Поради тази точно причина подбираме най-интересното от събитията наскоро и се понасяме в приказки, придружени от лични коментари, за вечерни рокли и добре скроени костюми.
Темата ни този път: наскоро състоялото се ежегодното Harper's Bazaar Icons парти в Plaza, Ню Йорк.

Дрехите на "заподозрените" коментираме Габи, Меги и Меги, една от нас е най-позитивна, тя е и с подчертан, защото е най-висок, резултат. Вижте!

Оценката ни за Карин Ройтфелд в точки:

Габи 8/10

Тази жена изглежда зашеметяващо, каквото и да облече. Животинските мотиви не й стоят кичозно, дори и по вечерната прозрачна рокля, а сандалът на дебела платформа е право в десетката. Може би, единствено роклята можеше да е малко по-прибрана в областта на талията...

Меги 1/10

Роклята е красива, но може би възрастовата й категория е в едни по-други рамки. Толкова органза с малко апликации на ключовите места, би паснала отлично на една много млада фигура. И не съм сигурна дали е от ъгъла на снимане или търсен ефект, но веждите все пак би трябвало да се разграничават от контура на очите....

Меги 10/10

Стаената естетика на тази иначе видимо силна жена страшно ме зарежда. Прозрачността не дразни, не стои пошло, а добавя стойност към елегантността на госпожа Ройтфелд. 
Запазената й марка - фантастично поддържано лице с опушени очи и само балсам на устните, плюс неотменимата "черта" кореспондират добре на загатнатия животински мотив на роклята. Добавям сандалите, които са точните, както и приятния акцент с бляскавия кант на рамото. Браво!

Оценката ни за Кендал Дженър в точки:

Габи 10/10

Никак не съм фен на клана Кардашиян-Дженър, но тук Кендал няма грешка. Романтичната рокля на Marchesa е съвсем различна от обичайния й бежов-нюд-секси стил, а в комбинация с небрежната прическа, семплия грим и чоукъра с кристали, промяната е повече от положителна.

Меги 8/10

За разлика от обикновено, Кендъл този път е поносима.

Меги 7/10

Маркеза е марка, специализирана в булчинското и вечерно облекло, но повече в булчинското. Оттук е леко натруфения, претенциозен момент с дрехата върху Кендъл. Обемът, макар и немалък заради снопчетата, не дразни, вероятно заради прекрасната физика на приносителката. Тоновете са влюбени в натюрела на госпожицата, чудесно е и високо поставеното колие, имам забележки единствено относно прическата, повече плажно-коктейлна, отколкото вечерно-коктейлна. Дължината на ръкава и кройката му заслужават отделна оценка, която би била 10.

Оценката ни за Емили Ратайковски в точки:

Габи 3/10

Интересно ми е какво е провокирало Ратайковски да се облече така за фешън парти, това подобие на рокля би било скандално дори и за събиране на Sports Illustrated... Пропорциите пък са друга катастрофа, която кара и без това невисокия модел да изглежда около метър и петдесет.

Меги 1/10

Ауч! Емили, за Малдивите ли заминаваш? Понеже гледаме си сложила банския вече... Малко плат, много плът, твърдо НЕ!

 Меги 2/10

Просто не обичам буквалното.

Оценката ни за Адриана Лима в точки:

Габи 8/10

Черният костюм изглежда дръзко и на място на фона на всички тези женствени рокли от партито. Аз лично бих добавила още един-два аксесоара...

Меги 2/10

Която по принцип изглежда чудесно се е объркала малко с този костюм. Твърде много цепки, изрязани рамене и надничаща отвсякъде под различни форми плът. Определено този път не е уцелила с визията си. И all black in понякога не е печеливша комбинация.

Меги 4/10

Тук точки печелят черното и интересната кройка на костюма. Знаем, че мъжкият костюм е хит на сезона, а най-хубавото е, че интерпретациите му са безброй. Тук в повече идват дупките и отворите - на крачолите, на раменете, на пъпа, на циците. Е, няма нужда чака така. Пък и пропорцията страда.
 

Оценката ни за Алекса Чънг в точки:

Габи 9/10

Сладникавата лимонена рокля Gucci, 50-тарската прическа и червените устни биха стояли комично на повечето жени, но Алекса Чънг е ходеща мода, затова и изглежда убийствено добре.

Меги 10/10

Алекса, божествена си!

Меги 6/10

Нежното жълто дантелено произведение на Gucci върху Алекса Чънг е добро попадение, защото самата Алекса е нежна. Липсва ми обаче индивидуалност, някак светля тон и безпогрешната рамка на силуета ми доставят частично удоволствие,като нещичко не му достига. Брошката на гърдите също не съумява да компенсира тази липса на ефект и категоричност, за идеята не допринасят и семплата фризура и гримът ала американска дебютантка от 50-те.

Оценката ни за Коко Роша в точки:

Габи 10/10

Безупречна! Подобно на порцеланова кукла, Коко за мен е най-добре изглеждащата знаменитост на това парти. Колко е трудно пък да изглеждаш добре в точно този цвят, е отделна тема за коментиране, но и повод за възхищение.

Меги 10/10

Тази жена! Порцеланова кожа, високи скули, нечовешки красива е! Не съм докрай сигурна, че одобрявам концепцията на голото рамо с turtulneck, силует лале и странното надипляне, което се оформя при ръкавите и талията, но... заради нея бих могла да ги преглътна.

Меги 9/10

Подчертаната елегантност тук идва от поне няколко страни - стойката, перфектна, рамото - голо, точно колкото трябва, коланът - съвършен акцент. Точната прическа, точният цвят, точният клъч - и не се сещам за много по-запомнящи се визии.

More Fashion