Следва

COCA-COLA CHILL & GRILL завладя София под мотото #ДаСеХранимЗаедно

Love to quote: 15 + 1 зареждащи цитата за по-богата седмица

Днес своя 100-тен рожден ден щеше да празнува големият Роалд Дал. Писателят с чудатите истории, забавлявали ужасно количество деца по целия свят в продължение на десетилетия, чак до днес. А сигурно и утре...

Celebrities преди 7 години

Днес своя 100-тен рожден ден щеше да празнува големият Роалд Дал. Писателят с чудатите истории, забавлявали ужасно количество деца по целия свят в продължение на десетилетия, чак до днес. А сигурно и утре.

„Хобито ми е да уча децата да бъдат читатели, да им е комфортно с книга, а не да се обезсърчават. Книгите не трябва да бъдат обезсърчаващи, а забавни, вълнуващи и прекрасни. А ако се учиш да бъдеш читател, това ти дава страхотно предимство”, казва той в един от най-прекрасните отговори за четенето и неговия смисъл, на които сме попадали.

Днес, по повод датата 13 септември 1916 г., когато Роалд се ражда, а и защото на вратата чука първият убечен ден, се радваме като деца на бисерите от неговата съкровищница:

"Малко глупости от време на време са наслада и за най-мъдрия човек."

"О, моля, о, моля, ние се молим да изхвърлиш телевизора си и да сложиш на негово място един хубав шкаф за книги на стената.”

“Дрън-дрън! Никъде няма да стигнете, ако продължавате все с това „ами-ами“. Щеше ли Колумб да открие Америка, ако си беше повтарял: „Ами ако ми потъне корабът? Ами амо ме срещнат пирати? Ами ако никога не се завърна?“ Тогава дори нямаше да потегли.”

"И най-вече гледай с блясък в очите целия свят около себе си, защото най-великите тайни винаги се крият на най-невероятните места. Тези, които не вярват в магия, никога няма да ги открият.”
"Чарли и шоколадовата фабрика"



"Тайната на живота е да станеш много, много добър в нещо много, много трудно."

"Започнах да разбирам колко важно е в живота си да бъдеш ентусиазиран. Той ме учеше когато се интересувам от нещо, независимо какво е, да бъда погълнат изцяло от него. Да го обгърна с две ръце, да го обичам и да го превърна в своя страст. Хладкото не е добро. Горещото също не е добро. Единственият избор е горещо и със страст."

"Животът е много по-забавен, ако си играеш."

"Да имаш власт изобщо не е толкова важно пред това да избереш какво да правиш с нея.”

“Ако искаш да вършиш такива неща безнаказано, никога не ги прави наполовина. Преминавай всички граници. Постъпвай така, че всичко, което правиш, да изглежда толкова налудничаво, че да не е за вярване.”

"Ако носиш в себе си добри мисли, те ще изгреят на лицето ти като слънчеви лъчи и ти винаги ще изглеждаш прекрасно." 
"Матилда"

"Не знам да има живот, който да може да се сравни с чистото въображение."

"Няма непознати - само приятели, с които още не си се запознал."

"Няма значение кой си и как изглеждаш, ако има някой, който да те обича истински."

“Ако ти си добър, добър е и твоят живот.”

"Книгите я транспортираха до нови светове и я представиха на невероятни хора, които живеят вълнуващо. Тя пътува с кораб с Джоузеф Конрад, отиде до Африка с Ърнест Хемингуей и до Индия с Ръдиард Киплинг. Пропътува целия свят, докато седеше в малката си стая в английско селце.”

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 20 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.