Следва

120 mm нагоре!

NYFW: Dion Lee и Diane von Furstenberg Пролет/Лято 2017. Или най-интересното от подиума до момента

Дадохме старт на модната лудница, наречена Моден месец с дефилетата на Jason Wu и Monse, а днес продължаваме с всичко най-интересно от....

All fashion преди 7 години

Дадохме старт на модната лудница, наречена Моден месец с дефилетата на Jason Wu и Monse, а днес продължаваме с всичко най-интересно от последните дни, като в случая това са Dion Lee и Diane von Furstenberg...

На снимката горе: Diane von Furstenberg

Dion Lee

(

Австралийският дизайнер Дион Ли посочва като референция за новата си колекция Пролет/Лято 2017 кинетични скулптури, изразявайки желание да създаде движение в дрехите чрез платове и техните текстури. Постига желанието си за прозрачност и лекота благодарение на подвижните оувърсайзд силуети, минаващи красиво покрай тялото при движение.

Интересно е как дизайнерът почти изцяло загърбва сексапилните, вталени силуети, които всъщност стоят в основата на едноименния му бранд. На тяхно място идват леките прозрачни раирани макси поли и плисираните копринени рокли. Що се отнася до по-строгата част от колекцията, тази с костюмите и вдъхните дрехи, то там минимализмът царува. Един от най-забележителните елементи - кемъл тренчът идва с преувеличен колан около талията и сребърна тока. Като акцент се наблюдават още прозрачни коприни и найлон в розово, използвани по трак панталони и спортни якета.


Diane von Furstenberg

Джонатан Саундърс обявява затварянето на едноименния си бранд поради финансови проблеми през декември, а през май започва работа като консултант при Даян фон Фюрстенберг. Скоро след това, Фюрстенберг назначава шотландеца на постоянен креативен пост, като тя самата се оттегля, а днес, няколко месеца по-късно, първата колекция на Саундърс е вече факт.

Наблюдаваме с голяма радост липсата на каквото и да е колебание от страна на дизайнера - периода на приобщаване между нова дизайнерска къща и самата креативна сила почти винаги е очевиден, поне в първата колекция, но при Саундърс нещата се случват с лекота.

Прекалено обръщане към архивите на бранда също не се забелязва. Да, дрехите са женствени и носят закодираното DVF, но дизайнерът успява да наложи и своята естетика в един красив синхрон. Роклите, разбира се, са с принт, но не с архивен такъв, а така познатият модел с прехлупване не се забелязва, поне не буквално. Шотландецът показва също така усилена работа с якета, панталони и поли, които никога не са били толкова силно закодирани в къщата, за разлика от роклите. Колекцията е успешна, интелигентно направена и занапред, надяваме се, Саундърс ще продължава все така.

More All fashion